Politika

Akşener: Millet varsa, sen varsın; millet yoksa, sen de yoksun Sayın Erdoğan

"Sandıkta en büyük tokadı emeklilerden yiyeceksiniz"

21 Şubat 2024 10:37

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Ordu mitinginde vatandaşa "Biz varsak doğalgaz var, biz yoksak yok" sözlerine tepki göstererek, "Millet varsa, sen varsın; millet yoksa, sen de yoksun Sayın Erdoğan" yanıtını verdi. 

Emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olmasını eleştiren İyi Parti lideri, "2018'de bir emeklinin bayram ikramiyesi 250 dolara denk geliyordu. Bugün 97 dolara denk geliyor. O da dolar yerinde durursa. " diyerek, iktidara emekli aylıklarına zam çağrısını tekrarladı. 

İktidara ve muhalefeti yüklenmeyi sürdüren Akşener, “Ne hikmetse ne zaman yeni bir adayımızı açıklasak ya iktidar ya da ana muhalefet her defasında, atak geçiriyor.” dedi. 

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Emeklilere bayram ikramiyesi uygulaması ilk kez 2018'de başlamış bizim baskımızla vermek zorunda kalmıştı. Çıka çıka 2000 liraya çıkartıldı. Önümüzdeki bayramda yüzde 50 artış yapıldı. Bu bir artış mı kayıp mı? 2018'de bir emeklinin bayram ikramiyesi 250 dolara denk geliyordu. Bugün 97 dolara denk geliyor. O da dolar yerinde durursa. Emeklilerimize yine yokluk layık görülmüş, açlığa mahkum edilmiş. Bunu bizzat emeklilerimiz de söylüyor. Emekli kardeşlerimiz ikramiyelerin neye yeteceğini soruyorlar. Bu haksızlığı dile getirin dediler. Biz İyi Parti olarak bu sahtekarlığa sessiz kalmayacağız. Milyonlarca emeklimizin emeğine çökenlere asla sessiz kalmayacağız. Göstermelik vaatler ikramiyeler yetmez, emeklilerimizi daha fazla enflasyona ezdirmeyin. Mayıs ayında söylediğiniz sözü tutun, seyyanen 11 bin lira zam yapın. Böylece en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getirmiş olursunuz. Kök maaş işinden vazgeçin. Yüksek prim ödeyenleri daha fazla cezalandırmayın. Bu önerileri yaptınız yaptınız sandıkta en büyük tokadı emeklilerden yiyeceksiniz. Benden söylemesi. 

Erdoğan'ın "Biz varsak doğalgaz var, yoksak yok" sözlerine tepki

"Ne diyeyim Allah akıl fikir versin. Ana muhalefet gibi iktidarın sinirleri gergin! Millet varsa sen varsın, millet yoksa sen yoksun sayın Erdoğan.

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in FETÖ’den beraatine tepki 

“Ülkemizdeki sorunlar, her geçen gün, çığ gibi büyürken iktidarla, ana muhalefetin, ele ele sürdürdüğü, kayıkçı kavgası tam gaz devam ederken geçtiğimiz hafta, bir hukuk garabetine daha, şahit olduk. 2020 yılında, bir rezalet ortaya çıkmıştı. Düzenlenen bilirkişi raporuyla ÖSYM’nin, 2010 ile 2015 yılları arasında gerçekleştirdiği, tüm sınavların sorularının sızdırıldığı tespit edilmişti. Bunun sonucunda ise dönemin ÖSYM Başkanı, Ali Demir “FETÖ üyeliği” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla 18 yıl 6 ay hapis istemiyle tutuklanmıştı.  Bu hafta ise birden bire, bir şey oldu. Ve biz bu kişinin bir anda beraat ettiğini sadece, görevini kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün ceza aldığını hükmün açıklanmasının da, 5 yıl ertelendiğini öğrendik. Rezalete bakar mısınız? Şimdi buradan, sormak istiyorum... Hayırdır muhteremler, ne değişti? Bir neslin, yalnız sorularını değil yıllarını, hayallerini, gençliğini çalanlar ne değişti de aklanıverdi? Herkes iyi bilsin ki onlar unutsa da biz unutmayacağız. Onlar unutturmaya çalışsa da biz unutturmayacağız. Onlar affetse de biz asla affetmeyeceğiz.”

Erdoğan- Sisi görüşmesi

Madem 'katil Sisi', 'kardeşim Sisi' oluverecekti; o zaman Doğu Akdeniz’de elimiz neden zayıflatıldı? Mısır’la Yunanistan’ın anlaşmasına neden alan açıldı? Madem İhvancılar bir kenara itilecekti, rabia da böylesine kolay unutulacaktı; o zaman Mavi Vatan’daki çıkarlarımız neden tehlikeye atıldı? Aslında bu soruların cevapları herkesin malumu. Ülkemiz tüm bu zararı Erdoğan’ın şahsi tercihleri, dostluk ilişkileri yani aslında paşa gönlü öyle istediği için yaşadı. Biz İYİ Parti olarak iktidar şakşakçılarının aksine atılan bu adımın usta bir satranç hamlesi veya stratejik bir planın parçası değil, reel şartların iktidara dayattığı bir zorunluluk olduğunu açıkça görüyoruz. O nedenle de süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.

 İliç'teki maden faciası

Türkiye’de hâlâ doların yeşilini doğanın yeşiline tercih eden rantçı bir zihniyet var. Bu zihniyetin son ihaneti de Erzincan İliç’te Fırat Nehri’nin kıyısında siyanürle altın aranmasına göz yummaları oldu. Aradan tam 8 gün geçmesine rağmen 9 işçimiz hâlâ kayıp, bulunamıyor. 9 canımız hâlâ toprağın altından çıkarılamıyor. 9 ailemiz hâlâ bir umuda tutunup bekliyor. Üstelik arama kurtarma çalışmaları da yeniden heyelan olması riski nedeniyle bu hafta başında maalesef durduruldu. Bu büyük ihmalkârlığın sorumluları ise hâlâ utanmadan sorumluluktan kaçıyorlar. 'ÇED raporuyla ne alakası var' diyerek hâlâ utanmadan kendilerini savunuyorlar. Hâlâ utanmadan milletimize doğaya ve çevreye dair vaatleri, doğal felaketlere karşı alacakları sözde önlemleri anlatıyorlar. Kimse merak etmesin, doğamıza yapılan tüm ihanetlerin hesabını soracağız.

İktidar ve muhalefete tepki 

Biliyorsunuz tüm bu kuru gürültünün sebebi de seçimlere özü başımıza girmemiz. Biz bu kararımızı açıklayalı aylar oldu. Ama ne hikmetse ne zaman yeni bir adayımızı açıklasak ya iktidar ya da ana muhalefet her defasında, atak geçiriyor. Aylardır bir türlü durumu hazmedemediler. Bildiğiniz, travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorlar. Bugün, ne yazık ki iktidar ve ana muhalefetin ele ele verip birlikte oluşturdukları sefasını da birlikte sürdükleri bir kutuplaşma ortamındayız. Sırf oy almak için birinin Atatürk’ümüze beddua eden soysuzlara diğerinin de Cumhuriyetimizi 100 yıllık zulüm gören, terör şakşakçılarına şirinlik yapma yarışına tutuştuğu kirli bir orta oyunun, tam ortasındayız.”

Akşener, grup toplantısında bazı il ve ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. Adaylar şöyle:

Adıyaman Belediye Başkan Adayı İz Yücedağ, Batman Belediye Başkanı Adayı Abdullah Polat, Elazığ Belediye Başkanı Adayın Burak Özgül, Edirne Meriç Belediye Başkanı Adayı Volkan Güzelergene, Edirne Havsa Belediye Başkanı Adayı Ömer Sacit Sakarya, Edirne Uzunköprü Kırcasalih Belediye Başkanı Adayı Hülya Özdemir, Kırşehir Belediye Başkanı Adayı Ufuk Cengiz, Kırşehir Boztepe Belediye Başkanı Adayı Emrullah Çiçek, Kırşehir Kaman Belediye Başkanı Adayı Şuayip Ata, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Abdullah Yıldırım, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Şeyhmus Göçmez, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Adayı Ali Helvacı, Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Adayı Emircan Eren, Malatya Doğanşehir Belediye Başkanı Adayı Hasan İliş, Malatya Hekimhan Belediye Başkanı Adayı Melda Pektaş Akgül, Malatya Kuluncak Belediye Başkanı Adayı Mustafa Emrah Görgün, Malatya Arguvan Belediye Başkanı Adayı Sefa Karakütük, Malatya Yazıhan Belediye Başkanı Adayı Ali Topçu, Tekirdağ Kapaklı Belediye Başkanı Adayı Gürkan Mandalı, Tekirdağ Malkara Belediye Başkanı Adayı Meral Semiz Kabaağaç, Tekirdağ Saray Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Güntan, Uşak Banaz Belediye Başkanı Adayı Emel Taşkın, Uşak Sivaslı Belediye Başkanı Adayı Recep Özkan, Uşak Ulubey Belediye Başkanı Adayını Ahmet Ergül, Uşak Yeleğen Belediye Başkanı Adayı Hamza Sarı, Uşak Tatar Belediye Başkanı Adayı Talip Kaya, Uşak Selçikler Belediye Başkanı Adayı İbrahim Köse, Uşak Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Adayı İrfan Tuncay.