Ekonomi

Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren patron: Yokluktan gelip zengin olanlar neden çalışanlarını eziyor?

Yüce, 25 maaş ikramiye konusu için "Benim yaptığım gayet normal, insanlar bunu neden bu kadar büyüttü ki. Zaten olması gereken bu" şeklinde konuştu

23 Temmuz 2023 10:19

"Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren patron" olarak bilinen Skoda'nın Türkiye Distribütörü, Yüce Auto'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, "Bak ben ne simitçilikten ne de boyacılıktan geliyorum. Dededen, babadan varlıklı doğmuşum. Ama kendilerine bir hikaye yaratıp, ben simitçilik yapıp, boyacılık yapıp bu durumlara geldik diyenleri hiç anlamıyorum. Madem yokluktan geldiniz, niye yokluktan gelen çalışma arkadaşlarınızı eziyorsunuz. Onlarla zenginliğinizi paylaşmıyorsunuz?" dedi. 

Ahmet Yüce, Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'ya konuştu. Müge Anlı hayranı olduğunu belirten Yüce, her sabah Anlı'nın programıyla güne başladığını söyledi. Yüce'nin Müge Anlı'nın programındaki "Hayırsever Ahmet beyden tekerlekli sandalye, maddi yardım" diye başlayan cümlelerdeki Ahmet bey olduğu ortaya çıktı.

"İyi patron olunmaz, iyi insan olunur"

Yüce, Türkiye'nin tek iyi patronunun Ferit Şahenk olduğunu söyleyerek "O değişik bir adam. Vizyon sahibi, kibar, mütevazi, dost, adam... Hem ülkeye hem de birlikte çalıştığı arkadaşlarına katkısı çok fazla" diye konuştu.

Yüce, "İyi bir patron nasıl olunur?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "İyi patron olunmaz, iyi insan olunur. Kendine "patron" diyenlere yegane tavsiyem şudur: Önce iyi insan olmayı becerin. Sonra herşey olursunuz"

25 maaş ikramiye konusu: "Zaten olması gereken bu"

Ahmet Yüce, 25 maaş ikramiye konusu için "Benim yaptığım gayet normal, insanlar bunu neden bu kadar büyüttü ki. Zaten olması gereken bu. Ben iş arkadaşlarımla birlikte kazanıyorum. Onlarla paylaşıyorum. Hep birlikte insanca yaşayalım ve mutlu olalım istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yüce Auto'nun Yönetim Kurulu Başkanı, patronlara  "Bak ben ne simitçilikten ne de boyacılıktan geliyorum. Dededen, babadan varlıklı doğmuşum. Ama kendilerine bir hikaye yaratıp, ben simitçilik yapıp, boyacılık yapıp bu durumlara geldik diyenleri hiç anlamıyorum. Madem yokluktan geldiniz, niye yokluktan gelen çalışma arkadaşlarınızı eziyorsunuz. Onlarla zenginliğinizi paylaşmıyorsunuz?" diye seslendi.