Gündem

Cakarta Büyükelçisi, AKP’nin yeni atanan ilçe başkanlarını kutladı; siyasilerden tepki geldi: Cakarta İlçe Başkanı'nı tebrik ederiz

Talip Küçükcan'ın AKP ilçe başkanlarını tebrik ettiği sosyal medya paylaşımının ardından çok sayıda siyasi ve eski büyükelçi duruma tepki gösterdi; Küçükcan'a istifa çağrıları geldi

30 Eylül 2023 12:29

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan, X platformundan paylaştığı bir mesajla AKP'nin yeni atanan ilçe başkanlarını tebrik etti. Küçükçan'ın bu mesajına çok sayıda tepki geldi. 

Aynı zamanda 25’inci ve 26’ıncı dönem AKP'den Adana milletvekili seçilen Küçükcan, AKP’nin Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı’nın yeni ilçe başkanı atamalarını duyurduğu X paylaşımını alıntılayarak "Yeni atanan ilçe başkanlarımıza başarılar diliyoruz. Bayrağı devreden başkanlarımıza da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni - eski demeden hep beraber Türkiye Yüzyılı için bayrağı en yukarı taşıyacaklarına inanıyoruz" mesajını paylaştı. 

Küçükcan'ın paylaşımına siyasilerden ve eski büyükelçilerden çok sayıda tepki geldi. 

Namık Tan'dan Dışişleri'ne ve Hakan Fidan'a çağrı: Bu davranışın hesabını sorun

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve eski büyükelçi Namık Tan, X platformundan Küçükcan'a tepki gösterdi. Tan, şu mesajı paylaştı:

"Ülkede ne hukuk ne adalet ne kuvvetler ayrılığı ne laiklik ne demokrasi ne kurumlar kaldı

Böylesine garip bir rejimi ülkeye dayatan iktidarın atadığı meslek dışından sözde Büyükelçi de elbette parti komiseri gibi davranmakta hiçbir beis görmüyor.

Hakan Fidan'a ve Dışişleri Bakanlığı'na; devlet terbiyesiyle, hariciye gelenekleriyle, vakarıyla ve ciddiyetle bağdaşmayan bu davranışın hesabını derhal sormaları için çağrıda bulunuyorum"

Deva Partisi: Derhal istifa

Deva Partisi Dış Politika Başkanı ve eski büyükelçi Ümit Yardım, X platformundan yaptığı paylaşımla Küçükcan'a tepki gösterdi. Yardım, "Derhal istifa. Farklı görüş ve inançtan bütün insanlarımızı kucaklamak göreviyle gittiğiniz yurtdışından verdiğiniz mesaj bu mudur. Ülke dışındaki vatandaşlarımızı parça parça ettiniz. Değerli hizmetlerinizden iç politikada yararlanmak üzere Ankara'ya bekleniyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, “Talip Küçükcan sana emin ol söyleyecek söz bulamıyorum. En ufak şekilde de kızmıyorum. Kabahat sizde değil. Sizleri bu makamlara atayanlarda...” ifadeleriyle tepki gösterdi.

İyi Parti: Sen büyükelçi misin, yoksa AKP’nin Cakarta teşkilat başkanı mı?

İyi Parti'nin önde gelen isimlerinden milletvekili Turhan Çömez de Küçükcan'a tepki gösteren siyasiler arasında yer aldı. Çömez, "Devleti ayaklar altına aldığınız yetmemiş gibi, bir de üzerinde tepiniyorsunuz. Sen büyükelçi misin, yoksa AKP’nin Cakarta teşkilat başkanı mı?" diye yazdı. 

İyi Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Naci Cinisli ise "Anlaşılan, emekli AKP Milletvekilliğinden devşirme 'Büyükelçi' Bey, eski parti teşkilatına Devlet görevinden sinyal çakmayı kendine yakıştırabiliyor ama o makama ne kendisi ne de bu davranışı yakışmıyor. Vekillik kovalayacaksanız, o makamı DERHAL terk edin. Biraz ciddiyet, biraz devlet adabı lütfen!!!" mesajını paylaştı. 

İyi Parti'nin eski Uluslararası İlişkiler Başkanı ve eski büyükelçi Ahmet Erozan, X platformundan yaptığı paylaşımda kullandığı "Hakan Fidan’ın Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan’ı görevden alması için birkaç saati var… Yoksa ben kendisini bu muhteremin günahına ortak addederim… Bu da Dışişleri Bakanlığı üzerinde bir kara leke olarak kalır…" ifadeleriyle söz konusu mesaja tepki gösterdi. 

Saadet Partisi: Cakarta İlçe Başkanı'nı tebrik ederiz

Saadet Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Bülent Kaya ise Küçükcan'ın paylaşımını tiye alarak "Cakarta İlçe Başkanını tebrik ederiz" mesajını paylaştı.