Spor

Bursaspor lisans alamadı, eski başkanı suçladı: Çekler ve arsalar hala Ali Ay’ın üzerinde!

20 Temmuz 2023 01:50

Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda şampiyon olan Bursaspor, bu sezon hiçbir ligde oynayamayacak. Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüze ait çekler ve arsalar hala Ali Ay’ın üzerinde" denildi.

Bursaspor, eski başkanlardan Ali Ay dönemine ait 57 milyon liralık borç nedeniyle lisans alınamadığını açıkladı. Yeşil-beyazlı takım, teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetimindeki 2009-2010 sezonunda 75 puanla şampiyon olarak en büyük başarısına imza atmıştı.

Kulüp yönetiminden yapılan açıklamada, 57 milyon TL'lik borç nedeniyle lisans alınamadığı belirtilerek, eski başkan Ali Ay'ın Bursaspor'a ait 62 dönümlük araziyi üzerine geçirdiği iddia edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Kulübümüzün eski dönem başkanlarından Ali Ay'dan kaynaklanan ve CAS'a ödenmesi gereken transferlerin listesi aşağıdaki gibidir. Bu ücretlerin bugünkü kurla karşılığı 57 bin 36 bin 775 TL'dir. Kulübümüzün aldığı transfer yasağının bu dönemden kaynaklı olduğu aşikardır. Ayrıca kulübümüz yapılan bu yanlış hamleler dolayısıyla lisans alamamaktadır. Taşınmazı Ali Ay’ın kendi üzerine geçirmesi tamamen kanuna aykırıdır. Yine Ali Ay döneminde bankalardan toplamda 100 milyon TL kredi çekilmiştir. Şu anda önemini bir kez daha hatırladığımız pilot takımımız Yeşil Bursa 3. ligden de düşürülmüş ve kapatılmıştır. Kulübümüzün Ali Ay’a borçlarından dolayı 2018 ve 2019 yıllarında yönetim kurullarınca alınan kararlarının fotoğrafları ektedir.

Oy birliği ile ibra edilmemesine rağmen, kulübümüze ait çekler ve arsalar hala Ali Ay’ın üzerindedir. CAS dahil sorumlu olması gereken hatalar ile ilgili bugüne kadar eski Bursaspor yönetimlerinden hiçbiri bu davaların ve yanlışların üzerine gitmemiştir. Bursaspor Yönetim Kurulu olarak bu ve bundan önceki yanlışların takipçisi olacağımızı, bugün itibariyle bu dosyaların yargıya taşındığını ve Bursaspor’un haklarının korunacağını, gerekenlerinin yapılacağını bilinmesini isteriz. Kulübümüzün eski dönem başkanlarından Ali Ay’dan kaynaklanan ve CAS’a ödenmesi gereken transferlerin listesi aşağıdaki gibidir. Bu ücretlerin bugünkü kurla karşılığı 57 milyon 36 bin 775 TL’dir. Kulübümüzün aldığı transfer yasağının bu dönemden kaynaklı olduğu aşikardır. Ayrıca kulübümüz yapılan bu yanlış hamleler dolayısıyla lisans alamamaktadır."