Gündem

Bursa’da bir kedinin ısırdığı veteriner hekim, kuduz aşısı bulamadı!

"Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak ilimizde kuduz aşısı olmadığını belgeleri ile kamuoyuna açıklamaktan dolayı üzüntü ve kaygı duymaktayız"

30 Aralık 2022 06:55

Bursa'da tedavi ettiği kedinin ısırdığı veteriner hekimin, 24 saat içinde yaptırması gereken kuduz aşısını Bursa'da ve Balıkesir'de bulamadığı belirtildi. Halk sağlığının ciddi anlamda tehdit altında olduğunu kaydeden Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal, yetkilileri, tedbir almaya davet etti.

Sözcü’de yer alan habere göre, hastanede kuduz aşısının olmadığını gösteren belgeyi paylaşan Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal, şunları kaydetti:

“Nilüfer ilçesinde 27.12.2022 tarihinde bir meslektaşımız, muayenehanesine getirilen bir kedi tarafından tırmalanmış ve ısırılmıştır. Kuduz aşısı yaptırmak isteyen meslektaşımız gerekli yerlere başvurduğunda Bursa'da kuduz aşısı bulunmadığı gerçeği ile yüzleşerek, ‘Geçmiş olsun. 24 saat içinde kuduz aşısı yaptırmanız gerekiyor. En yakın ile gidip aşınızı yaptırın’ yanıtını almıştır.

Bunun üzerine derhal Balıkesir'e ulaşan meslektaşımız orada da aşı bulunmadığı yanıtını almıştır. Ve 24 saat içinde olması gereken aşıya ulaşamamıştır. Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak ilimizde kuduz aşısı olmadığını belgeleri ile kamuoyuna açıklamaktan dolayı üzüntü ve kaygı duymaktayız. Hayvan sağlığı, refahı ve halk sağlığı için çalışan veteriner hekimler bile kuduz aşısına erişemiyorsa, 2023'e girmeye hazırlandığımız şu günlerde sağlıklı bir toplumdan bahsedebilir miyiz?”

TIKLAYIN - CHP'li Başevirgen, "1,5 milyondan fazla nüfusu olan Manisa’da kuduz aşısı yok" iddiasını Bakan Koca'ya sordu: Doğru mu?