Kültür-Sanat

Bülent Eczacıbaşı, kitaplarının okurlarıyla Beyoğlu'nda buluşuyor

Bülent Eczacıbaşı ile 'İşim Gücüm Budur Benim' ve 'Aklımızda Bulusun' üzerine bir sohbet

24 Nisan 2023 16:57

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Nisan’ın son haftasında yapılacak olan etkinliklerinde 25 Nisan Salı günü Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 'Loca'nın konuğu oluyor. 

'İşim Gücüm Budur Benim' ve 'Aklımızda Bulunsun' isimli iki kitabı bulunan iş insanı Bülent Eczacıbaşı, Beyoğlu Yapı Kredi Sanat'ta gazeteci Nilay Örnek'in sorularını yanıtlayacak. 

Yazarın kısa bir süre önce yayımlanan Aklımızda Bulunsun adlı kısa bir süre önce çıkan kitabı, kişisel anekdotlarla renklendirilmiş kırk kısa denemeden oluşuyor. İş insanı Eczacıbaşı kitabında liderlikten iş ahlakına, şirketlerde mizah kültüründen kapitalizmin geleceğine, karar almada duyguların rolünden özel kesim-devlet ilişkisine kadar geniş bir konu yelpazesindeki fikir ve tecrübelerini sohbet üslubuyla okuyucuya aktarıyor.

nilay örnek - bülent eczacıbaşı
Nilay Örnek - Bülent Eczacıbaşı

Eczacıbaşı incelemeci bir üslupla yazdığı ilk kitabı 'İşim Gücüm Budur Benim’de iş yaşamının ana meselelerine hem dünya hem Türkiye perspektifinden kapsamlı bir bakış getirmiş, yeni paradigmaların ışığında, başta iş insanları olmak üzere üzerimize düşen görevler neler, hangi yeni riskler ve fırsatlarla karşı karşıya kalacağız gibi sorulara yanıt aramıştı.

“Türkiye’ninyeni hikâyesi”nin nasıl yazılması gerektiğine ilişkin öneriler sunmuş, kitabın yarattığı tartışmalardan yola çıkarak düşüncelerini okurlarıyla paylaşmıştı. Kitap, söyleşilerden arındırılmış kısa versiyonu ile yeniden yayımlandı. 

Bülent Eczacıbaşı, Nilay Örnek'in moderatörlüğünde gerçekleşecek bu söyleşide her iki kitabın da ele aldığı meseleler ve kendi yazarlık serüveni üzerine keyifli ve ufuk açıcı bir sohbet gerçekleştirecek.  

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN