Gündem

Buca Belediyesi'ndeki işçilerin zam talepleri karşılandı: En düşük maaş 19 bin 600 lira oldu

Kenan Çetin/Evrensel

23 Ağustos 2023 22:27

Buca Belediyesi'nde çalışan ve maaşlarında iyileştirme taleplerinin karşılıksız bırakıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi yapan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şubesi'ne üye işçiler, anlaşma sağlanması üzerine eylemi sonlandırdı.

DİSK Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, yaptığı açıklamada, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirtti.

Buna göre en düşük işçi maaşının 13 bin 800 lira'dan 19 bin 600 liraya, günlük yemek ücretlerinin 110 liraya, gıda kartı ücretinin ise 1500 liraya çıktığını aktaran Aras, anlaşmanın sağlanması üzerine işçilerin yeniden işlerine döndüklerini ifade etti.

İşçilerin söz konusu eylemi sonrası çöplerin toplamaması nedeniyle ilçenin bazı cadde ve sokaklarında çöp yığınları oluşmuştu.

Ne olmuştu?

İzmir’in en büyük ilçesi olan Buca’da Belediye işçileri açlık sınırı düzeyindeki ücretlerinin arttırılması talebine karşı duyarsız kalan Buca Belediyesi yönetimini uyarmak için dün iş bıraktı. Evrensel'de yer alan habere göre, işçiler ücretlerinin her ay gecikmeyle yatırıldığını, haziranda ödenmesi gereken gıda yardımının ise halen ödenmediğini belirtti.

Belediye önünde toplanan DİSK/Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube üyesi işçiler, belediye binası önüne “Geçinemiyoruz” pankartı astı. “İş ekmek yoksa hizmette yok”, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Buca işçisi köle değildir”, “Birleşen işçiler asla yenilmez” sloganları atan işçiler, iş bırakma eylemini belediye başkanı taleplerini kabul edinceye kadar sürdüreceklerini söyledi.