Gündem

Buca Başkan Yardımcısı Özreçber: Bu hızla giderse Buca, 70 ilden fazla nüfusa sahip olacak; altyapıyı acilen çözmeliyiz  

"Buca’yı biliyorum, tanıyorum sorunlarını ben çözerim"

03 Ocak 2024 16:18

İzmir’in en büyük ilçesi Buca’nın çok hızlı göç aldığını ve bu hızla giderse ilçenin, 30 sene içerisinde Türkiye’nin 70 ilinden de kalabalık nüfusa sahip olacağını belirten Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber, “Altyapı sorunlarını acilen çözmeliyiz. Yoksa içinden çıkılması mümkün olmayan sorunlarla karşı karşıya kalacağız” dedi. 

 Buca’nın İzmir’in en büyük ilçesi olduğunu ancak buna karşın en az yatırım alan ilçelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber, “Altyapı ve ulaşım gibi temel sorunları çözülemedi. İlçemiz 53 şehrin nüfusandan fazla nüfusa sahip ancak alt ve üstyapı yatırımlarında birçok şehrin gerisinde. Bu hızla ilerlersek 30 sene sonra 70 ilden daha kalabalık bir nüfusa sahip olacağız ve bu durumda içinden çıkılması mümkün olmayan sorunlarla karşı karşıya kalacağız” dedi. 

 “Buca’yı biliyorum, tanıyorum sorunlarını ben çözerim”

 Buca Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan Özreçber, ilçenin yeni imar uygulamaları ve şehir planlamasına ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Buca’nın ihtiyacı olan en temel şey sade, net, vatandaşın hayat standartlarını yükseltecek ve kolaylaştıracak problemlerin ortadan kalkmasını sağlamak. Metro gibi çok geç kalınan yatırımların ilçemizde tamamlanması ve ilçemizin 30 yıllık vizyonunu oluşturmak.  Geçmişte kalan bir çok ezberin günümüz bürokrasisinde yorumlanması ve gerektiği noktada riskler de alınıp vatandaşın yararına hamleler yapılması süreçleri değişime götürecek en önemli unsurlardır. Bizler geçmişten gelen statik anlayışı harekete geçirerek çözümü mümkün olmadığı iddia edilen kronik sorunları çözmeyi hedeflemekteyiz. Buca’da bir döneme yakın, yaklaşık dört buçuk sene önemli bir görevim oldu. Öncesinde aday adaylığı sürecim olmuştu 2019 senesinde. Belediyeciliği deneyimlemek, hazır ve teknik detaylar ile hizmet sürecini ve doğru fizibiliteyi oluşturmak çoğu projenin hayata geçebilmesi sağlayan ana faktörler arasında. Bu süreç içerisinde üç buçuk sene imar uygulamalarının oluşturulması ve gelecek 30 yıllık imar uygulamalarının yorumlanmasına katkı sundum. Ekip arkadaşlarımızla yoğun bir mesai harcadık. İlçemizin önündeki imar problemlerinin elden geçirilmesi ve kentin gelişimi adına örnek bir çalışmayı başarmış olduk. Bunun gibi kentin her köşesinde ne yapılabileceğini santim santim incelemiş bir aday adayı olarak bu göreve hazırlandım. Buca’yı biliyorum, tanıyorum sorunlarını ben çözerim.”

 “Öğrencilerin beslenme ve barınma sıkıntıları mevcut”

 Öte yandan üniversitenin kente büyük değerler kattığını ancak Buca’nın mevcut haliyle öğrencilerin yaşamayı tercih ettiği bir bölge olmadığını kaydeden Özreçber, şunları söyledi:

“Öğrencilerin ekonomik sömürü düzeni içerisinde görülüp ülkenin dört bir yanında barınma ve burs sorunlarıyla karşılaştıkları sıkıntılar var, beslenme sıkıntıları da mevcut. Çeşitli projelerimiz olacak bunlardan birisi de belediye lokantalarının alternatiflerinin artarak uygun fiyatlı öğrenci menülerinin oluşturulup bu noktada ilk etapta yaşamsal sıkıntılarına temas etmek. Evet bazı gençlik merkezlerimiz ve alanlarımız var ama biz üniversitelerin sınırlarını, duvarlarını yıkarak akademik bir akılla kentimizi yönetmek ve geliştirmek isteğindeyiz. En büyük arzumuz üniversitelerimizi kentimizin yönetimine ortak etme isteğidir.”