Dünya

Walter White ve Jesse Pinkman'ın heykeli, Cumhuriyetçi cenahı gerdi: 'Uyuşturucu satıcılarını yüceltiyoruz'

Breaking Bad dizisinde Walter White ve Jesse Pinkman'ı canlandıran iki oyuncunun heykelleri, iki hafta önce tanıtılmıştı

17 Ağustos 2022 10:46

Breaking Bad dizisinin oyuncuları Bryan Cranston ve Aaron Paul'un karakterlerinin heykelleri tartışma yarattı. Muhafazakarlar, heykellerin "uyuşturucu satıcılarını yücelttiğini" söyledi.

Televizyon tarihinin en beğenilen yapımlarından olan Breaking Bad dizisinin oyuncuları Bryan Cranston ve Aaron Paul'un heykelleri, iki hafta önce New Mexico'nun Albuquerque kasabasında açılmıştı. 

"Arzu ettiğimiz tanıtım bu değil"

Variety'nin derlediği habere göre, New Mexico'da yaşayan radyo programcısı Eddy Aragon ve Cumhuriyetçi eyalet temsilcisi Rod Montoya, heykelleri eleştirdi. Aragon, Breaking Bad'in şehirde yaşananları doğru bir şekilde aktardığını belirttikten sonra "Kasabamız için arzu ettiğimiz bir tanıtım değil. Tarihi kişiliklerin heykellerini kaldırıyoruz ve onların yerine uyuşturucu satıcıları kurgusal karakterleri koyuyoruz" dedi.

Muhafazakar eğilimli Fox News'a konuşan Montoya ise heykeller için "Ekonomik açıdan New Mexico'da yapıldığına sevindim ama kelimenin tam anlamıyla uyuşturucu satıcılarını yüceltme yoluna gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Breaking Bad'in yapımcısı: "Ben iki harika oyuncuyu görüyorum"

Breaking Bad'in yapımcısı Vince Gilligan, heykellerin açılışında yaptığı değerlendirmede, herkesin iki uyuşturucu satışı karakteri gördüğüne sevinmeyeceğini belirterek "Bazıları çıkıp 'gerçekten kasabamızın ihtiyacı olduğu şey bu mu' diyeceklerdir. Anlıyorum ama ben, ABD'nin ürettiği iki harika oyuncunun heykellerini görüyorum. Bryan ve Aaron'un karakterlerini iki trajik ve eğitici öykü olarak görüyorum" değerlendirmesini yapmıştı.

2008-2013 yılları arasında yayımlanan dizide Bryan Cranston, Walter White karakterini; Aaron Paul ise Jesse Pinkman karakterini canlandırmıştı.