Dünya

Britanya Başbakanı Sunak, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle görüştü: Sivillere destek için elimizden geleni yapacağız

20 Ekim 2023 21:42

Britanya Başbakanı Rishi Sunak, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yle Gazze'deki durumu görüştü. Britanya Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılması için Mısır'ın gösterdiği çabaya değinen Sunak, ülkesinin sivillere destek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Britanya'nin, Filistin'e yönelik yardımlarına ek 10 milyon sterlin (yaklaşık 340 milyon lira) daha destek verme taahhüdünü hatırlatan liderler, Gazze'ye yardım gönderme sürecinin mümkün olduğunca verimli ve etkili olmasını sağlamak için birlikte çalışma konusunda anlaştı.

Sunak bölgede dün başladığı ziyaretleri kapsamında İsrail, Filistin ve Katarlı liderlerle de bir araya gelmişti.

Sunak, Abbas'la da görüştü: Gazze'ye acil insani yardım göndereceğiz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelen Sunak, ülkesinin sivillerin öldürülmesine karşı olduğunu ifade ederek Gazze'ye acil insani yardım göndereceklerini belirtmişti.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas ve Sunak'ın görüşmesinde, Gazze Şeridi'ndeki savaşı durdurmak için ateşkes çabaları, sivillerin korunması, bölgeye gıda ve tıbbi yardımın ulaşması, elektrik ve suyun en kısa sürede sağlanması konuları gündeme geldi.

TIKLAYIN - Britanya Başbakanı Rishi Sunak, Abbas'la Kahire'de görüştü: Gazze'ye acil insani yardım göndereceğiz

Britanya Başbakanı Sunak, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle görüştü: Sivillere destek için elimizden geleni yapacağız