Gündem

Boykot çağrılarının ardından Zara'dan açıklama: Bu yanlış anlaşılmadan üzüntü duyuyoruz

Zara, sosyal medya hesabından açıklama yaparak 'yanlış anlaşılma için üzgün olduğunu' bildirdi

12 Aralık 2023 14:39

Kampanya görselleri tepki ve boykot çağrılarına sebep olan giyim markası Zara, sosyal medya hesabından açıklama yaparak 'yanlış anlaşılma için üzgün olduğunu' bildirdi.

İspanyol moda markası Zara, son kampanyası nedeniyle sosyal medyada eleştirilmişti. Marka yeni koleksiyonu için yaptığı kampanyanın fotoğraflarını bu hafta sosyal medyada ve internet sitesinde yayımlamıştı. Ancak fotoğraflarda yer alan tartışmalı imgeler, İsrail-Hamas savaşı iki ayı aşkın bir süredir devam ederken 'Filistin göndermesi' olarak yorumlandı.

Ayrıca kampanyadaki kayaların, molozların ve ''Filistin haritasına'' benzetilen bir karton kesitin yer alması dikkat çekti. Zara, artan eleştiriler üzerine fotoğrafların bir kısmını sosyal medya hesaplarından kaldırmıştı.

''Zara bu yanlış anlaşılmadan üzüntü duyuyor''

Giyim markası paylaşım için şu açıklamayı yaptı:

"Zara atölyesinin son kampanyası "The Jacket" ile ilgili yorumları okuduktan sonra aşağıdaki açıklamayı müşterilerimizle paylaşmak istiyoruz. Temmuz ayında tasarlanan ve eylül ayında fotoğraf çekimi yapılan kampanya, bir heykeltıraş stüdyosunda tamamlanmamış heykellerin bir dizi görselini sunuyor ve yalnızca el yapımı kıyafetleri sanatsal bir bağlamda sergilemek amacıyla yaratıldı. Ne yazık ki bazı müşteriler artık kaldırılan bu görsellerden rahatsız oldu ve bu görsellerde, amaçlanandan çok uzak bir şey göründü. Zara bu yanlış anlaşılmadan üzüntü duyuyor ve herkese olan derin saygımızı bir kez daha teyit ediyoruz."

TIKLAYIN | Zara'nın tepki çeken kampanyasına sosyal medyada yorum yağdı: "Zara'yı boykot etmek insanlık görevidir"