Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong Ak Portföy Sabancı Topluluğu Şirketleri Fonu için çaldı

05 Mart 2024 11:12

Varlık büyüklüğü 500 milyar lirayı aşan portföy yönetim şirketi Ak Portföy, Sabancı Topluluğu’nun borsadaki tüm şirketlerine yatırım imkanı sağlayan Sabancı Topluluğu Şirketleri Fonu’nu yatırımcılara sundu.

Sabancı Topluluğu’nun borsadaki tüm şirketlerine yatırım fırsatı sunan Ak Portföy Sabancı Topluluğu Şirketleri Fonu, Borsa İstanbul ev sahipliğinde düzenlenen gong töreni ile yatırımcılarla buluştu. Törene, Borsa İstanbul A.Ş Korkmaz Ergun, Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı ve şirket çalışanları katıldı.

"Fon, herhangi bir alt sınır olmaksızın yatırım yapma imkanı veriyor"

Fon, bankacılık ve finansal hizmetlerden enerjiye, sanayiden dijitale, Sabancı Topluluğu şirketlerine tek bir işlemle ve alt limit olmadan yatırım fırsatı sunuyor.

Yakın zamanda yeni hizmet modeli sunacaklarını duyuran Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali  Ersarı, “Fon, borsada işlem gören 12 şirkete yatırım yapıyor. Herhangi bir alt sınır olmaksızın yatırım yapma imkanı veriyor. Sunduğun ürün gamını önümüzdeki dönemde çeşitlendirmeye devam edeceğiz. Hatta önümüzdeki günlerde yatırım yönetimi hizmetini daha geniş kitlelere ulaştırmamız sağlayan yeni hizmet modelimi duyuracağız” diye konuştu.

Fonun bankacılık ve finansal hizmetlerden enerjiye, sanayiden dijitale, Sabancı Topluluğu’nun borsadaki tüm şirketlerine yatırım fırsatı sunması bakımından eşsiz bir role sahip olduğunu ifade eden Ersarı sözlerine şöyle devam etti;

“Fon ile yatırımcılarımız sadece bir fona değil; 100 yıla yakın tecrübeye, her biri kendi sektörünün en önemli oyuncularından olan Sabancı şirketlerine ve dünya genelinde; 14 ülkedeki yatırımlarıyla ürün ve hizmetlerini dünyanın dört bir yanına ulaştıran bu değere yatırım yapmış olacaklar. Bu açıdan, Türkiye ile dünyayı birleştiren ve toplumumuzun gönlünde her zaman çok farklı ve çok özel bir yeri olduğunu bildiğimiz Sabancı Topluluğu’na yatırım yapmayı sağlayan bu fonumuza, büyük bir ilgi olacağına eminiz. Tasarruf sahiplerini Sabancı Topluluğu’nun yarattığı değerin paydaşı kılacak olan bu fonun, sermaye piyasalarına da yepyeni bir soluk getireceğine yürekten inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde de tasarruf sahiplerinin ihtiyaç ve beklentilerini doğru tespit eden, yatırımcısını anlayan, küresel anlamda yenilikleri takip eden ve sektöründe her zaman öncü portföy yönetim şirketi olmaya devam edeceğiz. Ak Portföy ailesi olarak bizler için büyük bir gurur vesilesi olan bu özel günde, Ak Portföy Sabancı Topluluğu Şirketleri Fonu’nun ülkemize, sermaye piyasalarımıza ve yatırımcılara hayırlı olmasını diliyorum.”