Gündem

Bir KYK yurdunda daha asansör krizi; "O kadar hızlı inmesi hiç normal değil!"

22 Aralık 2023 11:11

KYK yurtlarında birbiri ardına meydana gelen asansör arızaları yaşanmaya devam ediyor. İstanbul Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda bir asansörün düştüğü iddia edildi. O asansörde olduğunu ileri süren bir sosyal medya kullanıcısı ise yaşanan soruna elektrik kesintisinin neden olduğunu, asansörün düşmediğini ancak “güvenli alan” denilen -1’inci kata çok hızlı bir şekilde indiğini söyledi.

"Bir KYK'da daha asansör düştü!

Cevizlibağ Atatürk KYK Yurdu'nda asansör önce 7. kattan 4. kata bir süre sonra -1. kata düştü. İçinde bulunan arkadaşlarımız fenalaştı.

Yurt müdürlüğü ise ihmallerini gizlemeye çalışıyor. Sorunları kapatmayın, çözün
@GSB_KYGM"

 

"Ara katta kaldık, bir süre sonra yine hızlıca indik"

Videolu paylaşımda, asansörde kalan öğrencilerin, yaşanan asansör krizini anlatırken, "O kadar hızlı inmesi hiç normal değil, Ben bilemem güvenli alan olup, olmadığını. Ara katta bir süre kaldık" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin asansör krizini anlattığı kişi ise asansörün güvenli alana indiğini ve bunu asansörün sistemiyle alakalı olduğunu söyledi. 

Öğrenciler ise "Dediğiniz gibi olsa anında düşmesi lazım, ama biz ara katta kaldık bir süre sonra yine hızlıca -1'e indik" sözleri dikkat çekti.



Sonrasında olayda asansörde kalan öğrencilerden biri olduğunu iddia eden bir sosyal medya kullanıcısı ise yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar bu olayı yaşayan ben ve oda arkadaşım biz kısa süreli elektrik kesintisi nedeniyle 4. katta asansörde kaldık asansör elektrik kesintisinden dolayı güvenli alan olarak -1 e indi daha sonra 0. kata çıktı ve biz çıktık daha sonra güvenlik ve teknik servis bizle ilgilendi. Daha sonra ben korktuğum için ağlıyordum ve güvenlik ve öğrenci işleri bana açıklama yapıyordu o sırada gizlice videomuz çekilmiş ve paylaşılmış bizim bundan haberimiz olmadı herhangi bir asansör düşmesi olmadı yani. Daha sonra ben korktuğum için ağlıyordum ve güvenlik ve öğrenci işleri bana açıklama yapıyordu o sırada gizlice videomız çekilmiş ve paylaşılmış bizim bundan haberimiz olmadı herhangi bir asansör düşmesi olmadı yani. Bu arada fenalaşma mevzusu da yok sadece panik olmuştum ve ağlıyordum"