Gündem

BirGün: Kayak pistlerinin çökmesiyle tanınan Sarıdağlar İnşaat, depremin ikinci günü enkaz kaldırma işine başladı

24 Şubat 2023 10:22

TOKİ'nin, Kahramanmaraş’taki enkaz kaldırma işini, inşa ettiği kayak pistlerinin çökmesiyle tanınan Sarıdağlar İnşaat’a verdiği belirtildi. Sarıdağlar İnşaat'ın, depremin ikinci günü enkaz kaldırma işine başladığı kaydedildi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Sarıdağlar İnşaat isimli taşeron şirketin kent dışında iki döküm sahası oluşturduğu belirtildi. Sahalardan ilkinin yüzde 70 oranında hafriyat atıkları ile dolduğu, kısa zamanda ikinci döküm sahasına geçileceği kaydedildi. Enkaz kaldırma işinin 4 ay kadar sürebileceği ifade edildi. 

Sarıdağlar şirketinin yanıtı

Sarıdağlar İnşaat şirketinden gönderilen “Cevap ve düzeltme metni”nde, bu şirketin Erzurum Palandöken’e inşa ettiği kayak pistindeki atlama kulelerinin çöktüğü yolundaki iddianın doğru olmadığı ve hiçbir dayanağı bulunmadığı savunuldu.

TOKİ’nin Kahramanmaraş’ta enkaz kaldırma işini bu şirkete vermesiyle ilgili olarak özetle şu görüşler dile getirildi: “Sarıdağlar İnşaat ve Ticaret A.Ş. üzerinde kalan tüm ihaleler ve üstlendiği tüm projeler için bilime ve fen ve sanat kurallarına uygun projeler hazırlamakta ve projelerini bu doğrultuda uygulamaktadır.
İddia edilenin aksine firmamız deprem felaketlerinin ilk gününden beri, deprem enkaz kaldırma faaliyetlerini tamamen gönüllü olarak, Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, AFAD, Kızılay gibi kurumlar ile tamamen iş birliği içinde, hiçbir karşılık gütmeksizin gerçekleştirmektedir.
Firmamızın salt gönüllülük esası ile gerçekleştirdiği ve kamu menfaati odaklı olarak sürdürdüğü enkaz kaldırma faaliyetini firmamızın ve/veya firmamız yönetim kurulu başkanının ticari faaliyetleri ile irtibatlandırmaya çalışmak ve hatta kötülemeye çalışmak firmamızın kişilik haklarını ve ticari itibarını zedelemektedir.
Kaldı ki, haber metninde firmamız ile yahut firmamız yönetim kurulu başkanı ile ilgili paylaşılan bilgilerin herhangi bir doğruluğu bulunmadığı gibi, haber bağlamı ile haberde yer verilen asılsız iddiaların hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
Toplumumuzda bulunan herkes ve ticari hayattaki faaliyetini sürdüren tüm aktörler gibi, Sarıdağlar İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve bünyesinde bulunan tüm personel ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketleri nedeniyle oluşan zararın giderilmesi için yahut kamunun ihtiyaç duyduğu her an, en başından beri sürdürdüğü gönüllü faaliyetlerini katkı sunabileceği her alanda kamuya sunmaya devam edecektir.