Dünya

Bir doktor, kliniğinde cinsel birliktelik karşılığında ücretsiz botoks uygulaması yaptı

12 Nisan 2024 12:25

T24 Dış Haberler

İngiltere'de bir tıp mahkemesi, ünlü bir doktorun kliniğinde seks karşılığında bir hastaya ücretsiz botoks uyguladığının tespit edilmesinin ardından harekete geçti. 

Tijion Esho isimli ünlü doktor, ITV'nin "This Morning" ve E4 kanalının "Body Fixers" isimli sağlık ve güzellik programlarında yer almıştı. 

Kimlik bilgileri açıklanmayan hasta ile doktorun Instagram uygulaması üzerinden uygunsuz cinsel içerikli mesajları da ele geçirildi. 

42 yaşındaki Dr. Esho, çıkarıldığı duruşmada Only Fans ve web kameraları aracılığıyla çeşitli platformlarda seks hizmeti veren hastası ile hiçbir zaman fiziksel cinsel temasta bulunmadığını söyledi. Ancak Manchester'da toplanan ve olayı soruşturan bir heyet, Dr Esho'nun 2021 yılında Newcastle'daki kliniğinde hasta ile cinsel birliktelik yaşadığını ve ardından ücretsiz botoks uyguladığını ortaya çıkardı. 

Soruşturma esnasında, Dr. Esho'nun konsültasyon esnasında farklı hastalarına da "cinsel hizmet karşılığında botoks yaparak kurtulabileceğini" söylediğine hükmedildi. 

Duruşma, Dr Esho'nun görevi kötüye kullandığının tespit edilmesinin ardından, mesleğine uygunluğunun devamına karar vermek için yeniden toplanacak. Dr. Esho'nun mesleğinden uzaklaştırılma ihtimali bulunuyor. 

Dr Esho, Londra, Liverpool ve Dubai'de de şubeleri bulunan ve çok sayıda ünlü müşteriye sahip olan Esho Clinic'in kurucusu.