Gündem

Bingöl'de doğalgaz kaçağı: 16 kişi hastaneye kaldırıldı

16 kişi doğalgaz kaçağından zehirlendi

Temsili fotoğraf

12 Ocak 2024 18:12

Bingöl'de doğalgaz kaçağından etkilenen 16 kişi tedavi altına alındı. 9'unun durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir lokantada henüz belirlenemeyen nedenle doğalgaz kaçağı meydana geldi.Bu sırada lokantada bulunan 16 kişi, sızan gazdan etkilendi. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Gazdan etkilenenler, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından 9 kişi, Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi. 

Vali'den açıklama 

Vali Ahmet Hamdi Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Küçük Sanayi Sitesi'nde hizmet veren bir esnaf lokantasında doğalgaz kaçağından dolayı zehirlenme olduğunu söyledi.

Zehirlenen vatandaşların hastanede tedavi altına alındığını belirten Usta, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar 16 vaka bize intikal etti, bunlardan 9'unu Diyarbakır'a sevk ettik. Kalan 7 vatandaşımızın da tedavisine Bingöl Devlet Hastanesinde devam ediyor. Bizi sevindiren olay, doğalgaz kaçağından dolayı bir patlamanın veya can kaybının olmaması. Hastalarımızı ziyaret ettik, durumları iyi, moralleri yerinde. Doktorlarımız, hemşirelerimiz hastalarımızla ilgileniyor. Diyarbakır'dan aldığımız bilgilere göre de sevk edilen hastaların tedavileri olumlu şekilde devam ediyor."