Gündem

BİM üst yönetiminde yeni atamalar

BİM’in Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Latif Topbaş görevini Mahmud Muhammed Topbaş’a devretti

01 Eylül 2023 14:51

Zincir marketlerden BİM'in üst yönetiminde yeni atamalar yapıldı. Firmadan yapılan açıklamaya göre, 1 Eylül 2023 itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş, görevi Mahmud Muhammed Topbaş'a devretti.

Şirkette uzun yıllardır İcra Kurulu Üyesi ve COO olarak görev yapan Galip Aykaç, şirketteki mevcut görevlerinden ayrılarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na getirildi. Yönetim Kurulu kararı ile mevcut İcra Kurulu yapısı sonlandırıldı ve CEO pozisyonu oluşturuldu. 2005'ten bu yana CFO ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Haluk Dortluoğlu, CEO olarak atandı.

MHP hedef almıştı 

O dönem aynı zamanda Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı olan Aykaç, gıda fiyatlarının artmasıyla ilgili zincir marketlerin hedef alınmasına tepki göstermişti. Aykaç'ın açıklamasına, MHP'den hakarete varan bir karşılık gelmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda isim vererek Aykaç'ı hedef almış, "Vatandaşın kanını emen asalaklar" demişti.

Murat Ülker'in sahibi olduğu Şok Marketler Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada da Birleşik Mağazalar A.Ş.’nin (BİM) İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ın, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifası istenmişti. Yönetim Kurulu, Aykaç istifa edene kadar toplantılara katılmayacaklarını bildirmişti.