Dünya

Biden yönetimi 1,2 milyar dolarlık öğrenci kredisi geri ödemesini daha iptal edecek

Yönetimin şu ana kadar yaklaşık 3,9 milyon kişinin 138 milyar dolarlık öğrenci borcunu idari eylemler yoluyla iptal ettiği belirtildi

21 Şubat 2024 15:30

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, 153 bin kişinin toplamda 1,2 milyar dolarlık öğrenci kredisinin geri ödemesini iptal edeceğini açıkladı. 

ABD Başkanı Biden geçen yıl, haziran ayında Yüksek Mahkeme'nin 430 milyar dolarlık öğrenci kredisi borcunun affedilmesine yönelik daha geniş bir planı bloke etmesinin ardından borçların hafifletilmesi için başka yollar bulma sözü vermişti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, yönetimin şu ana kadar yaklaşık 3,9 milyon kişinin 138 milyar dolarlık öğrenci borcunu idari eylemler yoluyla iptal ettiği belirtildi.

SAVE programına kayıtlı kişiler için geçerli olan ve 12 bin dolar veya daha az borcu olan ayrıca en az 10 yıldır geri ödeme planı içinde yer alanları kapsayan bu hamlenin "özellikle devlet üniversitesi ve daha küçük kredileri olan diğer borçlulara yardımcı olacağı ve birçok kişiyi öğrenci borcundan her zamankinden daha hızlı kurtulma yoluna sokacağı" belirtildi.

Biden'ın Kasım ayında yeniden seçilebilmek için desteğine ihtiyaç duyduğu sol eğilimli ilerici ve genç seçmenler, öğrenci kredilerinin geniş ölçekte affedilmesini destekliyor.