Kültür-Sanat

Beyoğlu'nun yeni kitabevi Minoa Pera açıldı

16 Kasım 2023 19:15

T24 Kültür Sanat

Minoa Pera, İstanbul kültür sanat hayatının merkezi Beyoğlu’nda, Meşrutiyet Caddesi’nde açıldı. Mimar Vallaury imzasını taşıyan görkemli binada yer alan Minoa Pera’da, yerli ve yabancı kitap seçkisiyle Minoa Kitabevi, Cafe Vallaury, Jules Verne Bar, Lokanta, SAHNE ve ortak çalışma alanı Minoa Muse yer alıyor.

Minoa Pera, Pera Palas’ın ve Istanbul’da birçok önemli binanın mimarı Alexandre Vallaury imzasını taşıyan, 1896 yapımı Union Française binasında yer alıyor.

Girişte  demir merdiven ziyaretçileri karşılıyor. Kitabevi bölümünde; Türkçe, İngilizce, yeni ve ikinci el 60 binden fazla kitap sunuluyor. Bu katta Cafe Vallaury ve Jules Verne Bar misafirlerini ağırlıyor. Burada ayrıca Minoa SAHNE yer alıyor. 60 kişi kapasiteli SAHNE’de, sanat buluşmaları, tiyatro gösterimleri ve özel toplantılar gerçekleştiriliyor.

Minoa Pera’nın üst katında, şehrin yeme – içme sahnesinde yeni bir lezzet noktası olacak LOKANTA yer alıyor. Ayrıca, Minoa’nın ortak çalışma alanı Minoa Muse da burada hizmet veriyor.

Minoa Pera, 19 yy’ın önemli binalarından, eski Union Française binasının mirasını günümüze taşıyor. Geçmişte sanatçıların buluştuğu, baloların düzenlendiği mek+anda bugün, kitaplar etrafında yeni buluşma noktaları oluşuyor.