Gündem

Beykoz Belediye Başkanı Alaaddin Köseler kimdir?

Türkiye sandık başına gitti ve yerel yöneticilerini belirledi. Sonuçlara göre, 14'ü büyükşehir 35 belediye kazanan CHP, Türkiye genelinde en çok oyu alan parti oldu. İstanbul'un birçok ilçesi gibi Beykoz'un sonuçları da merak edildi. Alaattin Köseler, İstanbul Beykoz'un yeni belediye başkanı oldu. Sonuçların ardından Beykoz Belediye Başkanı olan Alaaddin Köseler'in hayatı vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, Beykoz Belediye Başkanı Alaaddin Köseler kimdir?

01 Nisan 2024 14:41

Türkiye 31 Mart yerel seçimleri için sandık başındaydı. Partilerin Türkiye genelinde aldığı oy oranlarına bakıldığında, Cumhuriyet Halk Partisi, yüzde 37.7, AKP yüzde 35.5, Yeniden Refah Partisi yüde 6.2, Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 5, İYİ Parti ise yüzde 3.8 oy aldı. Beykoz da yerel seçimde İstanbul'da sonucu en çok merak edilen ilçelerden biriydi. Alaattin Köseler, İstanbul Beykoz'un yeni belediye başkanı oldu. Sonuçların ardından Beykoz Belediye Başkanı olan Alaaddin Köseler'in hayatı vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, Beykoz Belediye Başkanı Alaaddin Köseler kimdir?

Alaattin Köseler kimdir?

1960 yılında Paşabahçe’de dünyaya geldi.1972’de Paşabahçe İlkokulu’nu bitiren Köseler, 1975 yılında Beykoz  Ziya Ünsel Ortaokulu’ndan mezun oldu. 1978’de Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nden mezun olup 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni tamamladı.

Hayatı boyunca sporla ilgilenen Alaattin Köseler, Beykoz Spor Kulübü’nün Basketbol şubesinde Yıldız, Genç ve A Takım olmak üzere, on iki sene basketbol oynadı. Köseler, mimar olarak çeşitli  inşaat firmalarında, proje müdürü ve şantiye şefliği görevlerini üstlendi. Daha sonra kendi ofisini kurdu ve Bahçeşehir Ticaret Mer-kezi gibi pek çok projeye imza attı. Köseler, 1999 Yerel Seçimleri’nde Beykoz Belediye Başkanı oldu. 

TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) üyesi olan Köseler, evli ve bir çocuk babasıdır.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN