Gündem

Beyaz esaret; pek çok il kara teslim

ar nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapanırken, bazı illerde de yolda kalan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu

27 Ocak 2024 14:11

Yoğun kar yağışı, birçok ilde olumsuzluklara neden oldu. Bazı illerde yollar ulaşıma kapanırken, araçlar da yolda kaldı. Ekiplerin çalışmaları ise devam ediyor.

Birçok ilde yoğun kar yağışı etkili oldu. Kar nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapanırken, bazı illerde de yolda kalan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Giresun

Giresun ve Rize'de kar nedeniyle 93 köyle ulaşım sağlanamıyor. Giresun Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar dolayısıyla ilçelerden Dereli'de 22, Bulancak'ta 20, Çamoluk'ta 7, Yağlıdere'de 6, Çanakçı'da 4, Espiye ve Keşap'ta ise 1'er olmak üzere 61 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bolu

Bolu’da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli ve D-100 kara yolu Bolu Dağı kesimi Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgesinde devam eden kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede görüş mesafesi yer yer 40 metreye kadar düştü. Karayolları ekipleri Bolu Dağı güzergahında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan

Gece saatlerinde şiddetini artıran kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi, Erzincan-Sivas kara yolu Kızıldağ Geçidinde ağır tonajlı araçların ilerlemesini güçleştirdi. Karayolları ekipleri güzergâhta kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Kar ve tipi, Erzincan-Gümüşhane kara yolu Ahmediye Geçidi ve Sivas güzergâhındaki Sakaltutan Geçidinde de etkili oldu.

1444 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 1444 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Hakkari'de dün gece etkisini artıran kar nedeniyle 355 köy ve mezranın yolu kapandı. Karla mücadele ekipleri, söz konusu yolların açılması için çalışma başlattı.

Zonguldak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Batı Karadeniz'de kar uyarılarının ardından şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi.

Devrek-Ankara yolunda gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Karla dolan kara yolunda sürücüler zor anlar yaşadı.

Bayburt-Erzurum kara yolundaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.