Spor

Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst tercihinin perde arkası ortaya çıktı!

04 Ocak 2024 08:20

Teknik direktörlük için Giovanni van Bronckhorst'la prensip anlaşmasına varan Beşiktaş'ın, Hollandalı çalıştırıcıyı tercih etmesinin önemli sebeplerin bulunuyor.

Teknik direktör arayışındaki Beşiktaş Yönetimi, Hollandalı çalıştırıcı Giovanni van Bronckhorst’la el sıkıştı. Fransa’dan önceki gün Hollanda’ya geçen İkinci Başkan Hüseyin Yücel, 48 yaşındaki Van Bronckhorst ve temsilcisi Guido Albers’le masaya oturarak 1,5 senelik sözleşme için anlaşma sağlamıştı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; siyah-beyazlıların teknik direktör arayışında Giovanni van Bronckhorst’u tercih etmesinin önemli sebepleri bulunuyor.

Van Bronckhorst hem genç hem başarılı hem de ofansif futbol oynatan bir teknik adam. Başarılarla dolu kariyerini noktaladıktan sonra Feyenoord’da yardımcı antrenörlük ve U-21 takımı teknik direktörlüğü yapan Hollandalı çalıştırıcı, 2015-2019’da Feyenoord’un başına geçti.

Van Bronckhorst 4 yılda 1 kez lig şampiyonluğu yaşarken, 4 kez kupa şampiyonluğu elde etti. Feyenoord’u 2016-17’de lig şampiyonu yapan Van Bronckhorst, 2 kez Hollanda Kupası’nı, 2 kez de Hollanda Süper Kupası’nı kazandı.

Kasım 2021’de Glasgow Rangers’ın başına geçen Van Bronckhorst, İskoçya Kupası’nı kazandı. Hollandalı teknik adam aynı sezon Glasgow Rangers’a UEFA Avrupa Ligi’nde final oynattı. Tarihi bir başarı elde eden İskoç ekibi finalde Eintracht Frankfurt’a penaltılarla 6-5 mağlup olmuştu.

Beşiktaş’ın Van Bronckhorst’u seçmesindeki bir diğer önemli faktör maliyeti oldu. Bruno Genesio’nun 7-8 milyon euroluk maliyetine karşılık Hollandalı teknik adam 1,3 milyon euroyu kabul etti.

Sistemi nasıl?

Hollanda ekolünden olan Giovanni van Bronckhorst ofansif futbol oynatıyor. Daima 4-3-3 sistemini tercih eden deneyimli teknik direktör görev yaptığı takımlara oynattığı cesur futbolla tanınıyor. Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba’nın, Van Bronckhorst’u ofansif futbol anlayışı nedeniyle çok istediği ve Başkan Hasan Arat’a bu yönde tavsiyelerde bulunduğu ifade edildi.