Magazin

Bella Hadid: Müslüman kültüründe yetişmediğim için üzgünüm

"İnsanların sesini duyurabildiğim için şanslıyım"

19 Ağustos 2022 16:47

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, 'Müslüman kültüründe' yetişmesine izin verilmemesinden dolayı üzgün olduğunu söyleyerek, "Filistin'e destek vermeye devam edebilmek için işimi kaybetmeyi göze aldım" dedi. 

Daily Sabah'ta yer alan habere göre; Filistinli müteahhit Muhammed Hadid ve Hollandalı manken Yolanda Hadid’in kızı olan 25 yaşındaki model Bella Hadid, Filistin ve Müslüman karşıtı açıklamalar ile ilgili endişelerini dile getirdi.

GQ dergisine röportaj veren Hadid, anne ve babasının 2000 yılında boşanmasının ardından California’da büyümesi nedeniyle, Filistinli köklerinden 'kopmuş' hissettiğini anlattı.

Hadid, “Uzun süre bu parçamı özledim. Bu beni gerçekten üzgün ve yalnız hale getirdi. Büyürken her gün babamla birlikte olmak, ders çalışmak, ibadet etmek ve genel olarak Müslüman kültüründe yaşamak isterdim ama bu fırsat bana verilmedi” dedi.

"İnsanların sesini duyurabildiğim için şanslıyım"

Filistin’e destek vermesi nedeniyle iş tekliflerini kaybetmekten korkmadığını dile getiren Hadid, kariyeri için görüşlerinden taviz vermek istemediğini anlattı. Hadid, “Bu dünyaya manken olmaya gelmediğimi fark ettim. Bu konumda olduğum, açık konuşabildiğim ve insanların sesini duyurabildiğim için şanslıyım. Birçok şirket benimle çalışmayı bıraktı. Bazı arkadaşlarım görüşmeyi tamamen kesti. Yedi yıldır Cuma akşamları evlerinde birlikte yemek yediğim arkadaşlarım bile şimdi beni evlerine almıyorlar” diye konuştu.