Seçim 2024

Özgür Özel, hizmet tartışmalarına noktayı koydu: Belediyelerimizi parti gözetmeksizin herkese eşit olarak açacağız!

"Yarından itibaren bütün belediye başkan adaylarımız bir taahütname imzalayacaklar"

07 Mart 2024 12:57

31 Mart seçimlerine günler kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel "İşimiz Gücümüz Türkiye" şiarıyla seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Özel, Kütahya'da düzenlenen mitingde CHP'li belediyelerin, vatandaşların dini inançları, doğum yerleri, ırkları ya da siyasi görüşleri ne olursa olsun, tüm bireylere eşit ve adil belediye hizmetleri sunma taahhüdünde bulunacaklarını duyurdu. Özel, bu taahhüdün Cuma günü kamuoyu ile paylaşılacağını ve CHP'li belediye başkanlarına gönderileceğini ifade etti. Bu taahhütlerle birlikte, CHP'li belediyelerin, toplumun tüm kesimlerine ayrım gözetmeksizin hizmet edeceklerini belirten Özel, "Onlara inanıyoruz, güveniyoruz" dedi.

Cumhur İttifakı'nda gaz sorunu var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin yönetimindeki büyükşehirlerde verdikleri hizmetleri anlatarak; "İzmir, İstanbul, Eskişehir gibi illerde Kütahya'daki gibi yaşanan sorunlar yok" dedi. Cumhur İttifakı'nın yönettiği belediyelerde ise hâlâ çözülemeyen meselelere işaret eden Özel, doğal gaz erişiminde yaşanan sıkıntılara özellikle dikkat çekti ve "Kütahya’nın bütün sorunlarını biliyorum" ifadesiyle bölgedeki eksikliklere vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğal gaz taleplerine karşı tutumunu eleştiren Özel, "Erdoğan’ın doğalgaz isteyenleri azarladığını hatırlıyoruz" diyerek Domaniç örneğindeki tutarsızlıkları öne sürdü: "Domaniç'te kendisi en erken 2026 derken, adayının bu yıl getireceğiz yalanını da biliyorum."

Kütahya'nın doğalgaz sorunun yıllardır çözülemediğini belirtti ve "CHP’nin yönettiği şehirlerde bu sorun yok. Cumhur İttifakı’nın yönettiği bu şehirde maalesef bu sorun var. Doğalgaz sorununu çözmek için Cumhurbaşkanı olmaya gerek yok, yerelde işini bilen kişilere gerek var." eleştirilerinde bulundu.

"Peşinden gittiklerin işgal donanmasının önüne "kırmızı halı" seriyordu"

Özel, geçmişe atıfta bulunarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi; "Bir zamanlar bayrağı indirmeye, ezanı dindirmeye kalkışıldı. O dönemde, şimdi sizin peşinden gittiğiniz kişiler, işgal donanmasının önüne 'kırmızı halı' seriyordu. Benim peşimden gittiklerim ise Kartal İstimbotu'nun üzerinde 'Geldikleri gibi gidecekler' diyordu" ifadelerini kullanarak, milli mücadele ruhuna vurgu yaptı.

Özgür Özel, Türkiye üzerinde bir tehlike oluşması durumunda, bu ülkenin kurtuluşunun "Çanakkale'de dedeleri kefensiz yatan kahramanlar" tarafından sağlanacağını belirterek, ulusal birlik ve beraberlik mesajı verdi.

"Cumhurbaşkanı'na ve hükümete yazıklar olsun"

"Geldiği gün mazot kaç liraydı? Geçtiğimiz Mayıs ayında 19 liraydı. Şimdi ne kadar? 42 lira! Bir yıl olmadan yüzde 250 zam gelmiş. Ne yapacak bu çiftçiler? Çiftçiler bu milletin efendisiyken ülkenin en borçlu kesimi haline getiriliyor. Cumhurbaşkanına ve hükümete yazıklar olsun!"

"Belediyelerimizi parti gözetmeksizin herkese eşit olarak açacağız"

"Yarından itibaren bütün belediye başkan adaylarımız bir taahütname imzalayacaklar. Daha önce de söylemiştim, mal varlıklarını belediye kapısına asacakları belgelerde göstererek beyan edecekler. Ayrıca kadın hakları konusunda da taahhütte bulunacaklar. CHP'li belediyeler kişilerin dini inancı, mezhebi, etnisitesi, doğduğu yer, ırkı ve hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın hizmet edeceklerine ve kapılarını herkese tam olarak açacaklarına dair söz verecekler. Onlara inanıyoruz, güveniyoruz."