Gündem

Belediye Başkanı, kürsüye boruyla çıktı: 20 yıl halkı zehirlediniz!

12 Nisan 2023 09:42

İzmit Belediyesi meclis toplantısında, AKP grubunun Fethiye Caddesi altyapı eleştirisine asbestli boru ile yanıt veren Belediye Başkanı CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet, "Değiştirmediğiniz bu borularla 20 yıl İzmit halkını zehirlediniz!" diyerek tepki gösterdi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Hürriyet, “Fethiye Caddesi'nden bahsettiniz. Fethiye Caddesi alnımızın akıyla, gerçekten çok büyük kararlılıkla çıktığımız bir yoldu. 25 yıldır el sürülmeyen, hiç ilgilenilmeyen, atıl bırakılan, esnafı bir gün olsun düşünülmeyen çok önemli bir alanda biz büyük bir cesaretle seçimi bile ortaya koyarak siyasetimizi değil kentin geleceğini düşünerek kazma vurduk” ifadelerini kullandı.

"Tam 70 gün kaybettik"

Bu altyapı çalışmasının çok önemli bir iş olduğuna dikkati çeken Kaplan, “O dönemde 17 milyonluk işti. Altyapısına başladık, 70 gün Sedaş'ı bekledik. Sizin satıp özelleştirdiğiniz Sedaş. İSU'yu bekledik. Protokolleri bekledik. Tam 70 gün kaybettik. Onun ötesinde ekonomi birden patladı, enflasyon sizin eseriniz. 17 milyonluk iş 60 milyonluk maliyete çıktı. Fethiye Caddesi'nde hizmet alan bütün insanlarımıza sesleniyorum. Asbestli bir boru bu. Yıllarca zehirlediniz bu milleti” dedi.

“Asbestli borudan su içirdiniz bu millete"

“Asbestli borudan su içirdiniz bu millete” diyerek tepkisini dile getiren Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı;

“Yerin altına 350 milyon gömdük dediniz, yeniledik dediniz. 25 yıl el sürmediğiniz Fethiye Caddesi'ndeki borular bunlar. Siz bunları yenilemeyip, biz kazma vurduktan sonra bu ekonomik koşullarda bitirmemize rağmen hala daha bu konuyu ele almanız, bunun üzerinden siyasi kurnazlıkla algı yönetmeniz zaten size yakışan şeyler. 4 yıldır yaptığınız şeyler. Bütün Kocaeli'nin dikkatine sunuyorum. 20 yıl boyunca bu asbestli boruları bile değiştirmemişsiniz. İnsanlara zehirli borudan su içirdiniz. Buna cevap verin.”