Gündem

Bebek dostu otobüs: Amasya'daki şehirlerarası otobüslerde bebekler için özel alan oluşturuldu

02 Ağustos 2023 18:17

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü, bir şehirlerarası otobüs firmasıyla iş birliği yaparak otobüslerde bebeklerin rahatça emzirebilmesi için  özel konfor alanları oluşturulmasını sağladı. Firmanın her otobüsünde, kadınların bebeğiyle oturduğu yer için konfor alanı oluşturuldu. Bu sayede, uzun saatler yolculuk yapan anneler, oluşturulan alanda bebeklerini ahatça emzirip altlarını rahatça değiştirebiliyor.

Uygulamayı güzel bulduğunu söyleyen anne Esma Tosun, “Şehirlerarası uzun yolculuk yapıyorum. Uygulamayı gerçekten çok güzel buldum. Bebeğimi otobüsteyken emzirmem gerekti ve yetkililerde bana böyle bir kolaylık sağladılar. Çok rahat yol boyunca emzirebildim. Bebeğimin altını değiştirmekte ve emzirmekte hiç sıkıntı yaşamadım" dedi.

“Proje Türkiye'de bir ilk“

Artık bebeklerin otobüse bindiklerinde ağlamayacaklarını belirten İl Sağlık Müdürlüğü Bebek Dostu İl Koordinatörü Gamzenur Uçar ise, “Bu proje Türkiye’de bir ilki temsil ediyor. Annelerimizi daha konforlu bir alana nasıl taşıyabiliriz diye düşündük. Firmamız da sağ olsun bize destek verdi, projemize sahip çıktı. Firmanın tüm otobüslerinde bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu vesileyle de annelere daha konforlu bir alan, emzirmeleri için gayet güzel bir yer tasarladık. Artık bebekler otobüse bindiklerinde ağlamayacaklar, mutlu yolculuk edecekler. Dolayısıyla anneler otobüsleri daha çok tercih edecekler diye düşünüyorum" diye konuştu. (DHA)