Politika

BBP lideri Destici: Sözümüzü tutuyoruz, sokakları köpeklerden temizleyeceğiz; mama lobisinin faaliyetleriyle çıkarılan kanun değişmeli

11 Mayıs 2024 12:45

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimler öncesi verdikleri "Kazandığımız belediyelerde sokakları köpeklerden temizleyeceğiz" sözünü tuttuklarını belirterek, "Önceliğimiz barınaklardır, kısırlaştırmadır. Bunları yapıyoruz ama yine elbette ki hastalıklı olanlar, aşırı saldırgan olanlar belediyelerimizin veterinerleri gözetiminde onlarla ilgili de gerekli tedavi ve diğer işlemler yapılmaktadır" dedi. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun, mama lobilerinin faaliyetleri sonucunda çıkarıldığını savunan destici, "Dolayısıyla da yeni bir yasal düzenlemeye bu konuda da ihtiyaç olduğunu söylüyorum" ifadelerini kullandı. 

Mustafa Destici, Sakarya'da BBP'nin kazandığı Erenler Belediyesi'ni ziyaretinde, sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Destici, "Önceliğimiz barınaklardır, kısırlaştırmadır. Bunları yapıyoruz ama yine elbette ki hastalıklı olanlar, aşırı saldırgan olanlar yine belediyelerimizin veterinerleri gözetiminde onlarla ilgili de gerekli tedavi ve diğer işlemler de yapılmaktadır. Biz sözümüzü verdik ve bizde olan belediyeleri sokak köpeklerinden temizleyeceğiz ve vatandaşlarımızı bu anlamda da huzura erdireceğiz" diye konuştu. 

"Gerekiyorsa yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Meclis ivedilikle bu yasal düzenlemeyi yapmalı" diyen Destici, şunları söyledi:

"Daha önce yapılan, maalesef hayvan hakları diye meclisten geçirilen kanunun belli maddeleri maalesef mama lobilerinin yaptığı faaliyetlerle yasalaştığını bugün daha iyi anlıyoruz. Dolayısıyla da yeni bir yasal düzenlemeye bu konuda da ihtiyaç olduğunu söylüyorum"