Spor

Başkan Hasan Arat'ın Beşiktaş'taki 69 günü: "Beşiktaş’ın mal varlıklarına çökmüşler"

"Beşiktaş üzerinden nüfuz kurma dönemi bitmiştir. Beşiktaş camiası uyanık ve aktif olursa, burada benzer bir duruma asla düşmeyiz"

09 Mart 2024 13:57

Beşiktaş'ın 2024 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, İstanbul'da bir otelde gerçekleştirildi. Oldukça geniş katılımın olduğu toplantı, kulüp üyeliğinde 50. yılını dolduran plaket verilmesiyle başladı. Toplatıda konuşma yapan Başkan Hasan Arat, kulüpte başkan olarak geçirdiği 69 günde yaşadıklarını anlattı. Mali sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen Başkan, "Beşiktaş'a çökmüşler! Kongre üyeleri çökmüş! Kontratların altında kongre üyelerinin imzaları var! Bunu yapmayın!" dedi.

Başkan Arat, yeni yönetim olarak kısa dönemde gerçekleştirdiklerini şöyle anlattı:

"69 iş gününden beri görevdeyiz. Bizlere çok uzun geldi, sanki yıllardır bu görevi yapıyoruz gibi. 3 Aralık 2023 seçiminden camiamızla sohbet etmiş, dinlemiş ve çokça uyarıda bulundum. Kulübümüz için köprüden önce son çıkışta olduğumuzu söyledim. Bugün az bile söylediğimizi fark ettik. 3 Aralık'ta yaptığınız seçimle, Beşiktaş'ın kaderini değiştirdiniz. Sizlere teşekkür ederim, şükranlarımı sunarım."

"Beşiktaş üzerinden nüfuz kurma dönemi bitmiştir. Beşiktaş camiası uyanık ve aktif olursa, burada benzer bir duruma asla düşmeyiz. Beşiktaşlılar her zaman kulüplerine sahip çıkmalı ve gelişmeleri yakın bir ilgiyle takip etmelidir."

"Muçi transferinde Hüseyin Yücel 10 milyon TL verdi"

Hasan Arat, Muçi transferinde Hüseyin Yücel'in fedakarlık yaptığını söyledi:

"Ernest Muçi'nin menajeri %10 komisyon istedi. Biz de spor kanunu gereği %5'in üzerinde veremeyeceğimizi söyledik. Hüseyin Yücel Bey %5, yani 10 Milyon üzerinde para verdi. Borç vermedi kulübe bağışladı.

"Malum camia"

Hasan Arat, Galatasaray ile Bandırmaspor arasında oynanan Türkiye Kupası maçından sonra sözleri gündem olan ve ardından Bandırmaspor başkanlığından isitfa eden Beşiktaş yöneticisi Onur Göçmez'e de sahip çıktı:

Beşiktaş'ın Onur Göçmez'i oldu. Asbaşkanımız… Bildiğiniz gibi malum bir camia kendisine suç duyurusunda bulunmuştu ama benim arkadaşlarım onu yalnız bırakmadı ve Onur Göçmez şöyle dedi; "Biz 80 kişi gideriz, 79 kişi dönmeyiz.

"Kimsenin tanımadığı isimler alınmış, hala para ödüyoruz"

Besar Gudjufi diye bir oyuncumuz var, kim olduğunu biliyor musunuz? Kimse bilmiyor. 5 yıllık sözleşme imzalanmış, her ay para alıyor. Kiralık yolladık. Neden, nasıl alındığını bilen yok.

İstanbulspor'dan bir futbolcuya bonservisinin %50'si 2 Milyon Euro ödeniyor. Bu futbolcuyu tanıyan var mı? Kerem Atakan Kesgin 1 Milyon 400 Bin Euro'ya alınıyor. Kiralanıyor… Bize karşı oynarken, yedek kulübesinde sarı kart gördü… Bize karşı! Bu isimlerle 5 yıllık sözleşmeler yapılmış. Bunların hepsini ödeyeceksiniz. Kiralık veriyorsunuz, üstüne para ödüyorsunuz.

"Menajerlerle inanılmaz ilişkiler olmuş!"

Samet Aybaba, bütün futbolcuların menajerlerinin içeri girişini yasakladı. Kimseyi içeri sokmuyor. Önce sosyal medyada isim ortaya atıyorlar. Menajerler plan yapıyor, oyuncuyu almak durumunda bırakıyorlar. Asıl transferi yazın yapalım diye karar verdik."

"Menajerlerle durumumuzu sordum, aramız iyi değilmiş! Meğerse menajerlere 10 Milyon Euro borcumuz varmış! Domagoj Vida'nın menajeri 2 Milyon Eurol'uk dava açtı. İnanılmaz ilişkiler."

Gelir gelmez CAS davalarını karşımızda bulduk. Victor Ruiz davası… Beşiktaş 2 Milyon 728 Bin Euro ceza ödüyor. Zamanında 489 Bin Euro ödemediğimiz için bu oluyor. Tyler Boyd davası açıldı, CAS'ta dava görülüyor. 1 Milyon Euro'ya kadar riski var.

"Beşiktaş hakkını arayacaktır"

TFF ile ilişkiler iyi giderken, Galatasaray maçı sonrası ceza kestiler. Lisanda problem yok. Cenk Tosun'un pozisyonunda neden VAR'ın çağırmadığını sorduk. "Sizi istemiyoruz" dedik. Beşiktaş hakkını aramaya devam edecek.

"Yapılmayan konsere para ödenmiş"

Enteresan bir konserimiz var. Göksel konseri… Kulüpte bir şirket var Gergedan yapım diye. Kulübün içinden oluşuyor bu kişiler. Firmanın sahibini tenzih ederim ama organizasyon o şekilde. 1 Milyar 950 milyonluk bir fatura kesiliyor. Parasının %80'i falan tahsil ediliyor. Sanatçıya verilen parayı öğrendik, inanamazsınız. Konser de yapılmadı. Bu işin ne olduğunu hala bilmiyoruz.

"Stadın altında gizli bir imalathane var"

Stadın çatısı müthiş bir çatıymış! Ne çatıymış.. Neler var neler! Sesin neden içeride kalmadığını öğrendik. Çatıda orijinal malzeme yerine daha ucuz malzeme kullanılmış. Ancak biz aynı parayı vermişiz. Ama çatıyla ilgili kimse ortada yok.

Fulya'nın elektriği Ağustos ayından beri ödenmemiş! İhtarname geldi, 3 gün içinde ödemezsek elektrikler kesilecekti. Kimseye bir şey söylemedik.

Beşiktaş Stadı'nın altında bir imalathane olduğunu biliyor muydunuz? Alın size bir bomba daha! Başka kulübün malları da üretiliyor. Karabüklü bir arkadaş… Personel yemeğini bile Beşiktaş veriyor. İçim daralıyor.

"Beşiktaş'ın mal varlıklarına çökmüşler"

Beşiktaş'a çökmüşler! Kongre üyeleri çökmüş! Kontratların altında kongre üyelerinin imzaları var! Bunu yapmayın! Gidin başka yerden, yer kiralayın! Dikilitaş'ta 15 dönüm arazimiz olduğunu bilen var mı? Dikilitaş'a kiralık verdik, kullanıyorlar. Dikilitaş bizim takımımız. Beşiktaş'ın yüzlerce tapusu var, aklınız durur. "

Fulya perişan edilmiş. Akatlar 30 yıllığına kiralanmış. Mehmet Üstünkaya Tesisleri için 3 Milyon Dolar harcamışız, sonra kongre üyesine kiralamışız. Sonra elimizden almak istemişler. Oradaki arkadaşlar çıktıktan sonra belediye, o tesisi bize verecek. 3 Milyon Dolar harcadığımız malzemelerden elimize ne kalacak bilmiyorum. Ankara'da 10 dönümlük arsamız var. Pendik'i yıllar önce aldık. Kirası 35 Bin Lira, kim ötürüyor siz öğrenin! Nargile kafe… Akatlar'daki halı sahalar bizim. Bir kongre üyemiz 40 Bin Lira'ya oturuyor ve 2021'den beri kira ödemiyor. Fulya'da gece kulübümüz olduğunu biliyor musunuz? Kirası 30 Bin Lira. Kiraya verenler bir önceki yöneticiler. Fulya'daki AVM'de yangın tesisatımız yok. Bir şey olsa, sorumlusu biziz. İçiniz acır içiniz kanar. Fulya'da 931 araçlık otopark. Aylık kazancı 132 Bin Lira. Hepsinin kontratı var. Akatlar'ın altındaki Sporium kimin? 1 Ocak 2021'de 2030'a kadar bir önceki yönetim kiralamış! 120 aylık çeklerle, ortalama aylık kirası 86 Bin Lira! Akatlar'daki plazalar boşaldı. Bir önceki yönetim 2044'e teklif vermiş. 10 Milyon'u almışlar. Firma bizden 10 Milyon'u geri istiyor. 2044'e kadar sizlere danışmadan kiraya veremezler. Tüzükte buna çare bulmamız lazım. Her gelen 30 yıllığına malımızı kiralayamaz.