Dünya

Başbakanlık Ofisi doğruladı: Netanyahu'nun özel yüzme havuzunun savaş zamanındaki onarımları devlet tarafından ödendi

Haaretz gazetesi Ocak ayında ofisin onarımların finanse edilmesini onayladığını bildirmişti

27 Şubat 2024 16:07

T24 Dış Haberler

İsrail Başbakanlık Ofisi Hukuk Danışmanı Shlomit Barnea Farago, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de savaş devam ederken Kayserya'daki evinde bulunan havuzun onarımının ofis tarafından finanse edildiğini doğruladı. 

Haaretz gazetesi Ocak ayında ofisin onarımların finanse edilmesini onayladığını bildirmişti.

Başbakanlık Hukuk Danışmanı Farago, ilk talepten bu yana bazı onarımların yapıldığını ancak onarımla ilgili diğer taleplerin reddedildiğini söyledi. 

Barnea Farago, Ekim ayı sonunda havuzdaki "mermer ünitelerin değiştirilmesi ve fayansların onarılması" için "genel müdürün onayıyla bir onay talebinde bulunulduğunu", ancak sonuçta "denetçi ve genel müdürün talebi onaylamamaya karar verdiğini ve iptal edildiğini" sözlerine ekledi.

Ancak daha sonra iptal edilen talep yeniden sunuldu ve Barnea Farago'ya göre "Genel müdür talebi yeniden incelediğini ve havuzdaki mermer fayansların onarılması ve değiştirilmesi emrinin yeniden verilmesini emrettiğini söyledi". Ancak emir denetçi tarafından onaylanmadı ve bu nedenle uygulanmadı.

Başbakanlık Ofisi'nden bir kaynak Haaretz'e yaptığı açıklamada Başbakan Netanyahu'nun yazın havuzu kullandığını söyledi ve "Bu finansman evin bakımı için, iyileştirilmesi için değil, tüm kurallara uygun" dedi.

Başbakan'ın eşi Sara Netanyahu ise olayı "yalan" olarak nitelendirdi.