Gündem

Başakşehir'de kapısı açık giden minibüsten düşen ve metrelerce sürüklenen yolcu, ağır yaralandı; dolmuş şoförü gözaltında

11 Ekim 2023 22:30

Başakşehir'de minibüs şoförünün kapısı açık şekilde ilerlemesi nedeniyle araçtan düşen bir kişi metrelerce sürüklendi. Ağır yaralanan yolcunun düşme ve sürüklenmesine çevredeki ve minibüsteki vatandaşlar olaya saniye saniye tanık oldu. 

Olay, 11.30 sıralarında Altınşehir Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, 53 yaşındaki K.Y, Avcılar Tahtakale Mahallesi istikametine giden 34 M 5306 plakalı yolcu minibüsüne bindi. Bir süre cadde üzerinde ilerleyen minibüsün kapısının açık olması nedeniyle, dengesini kaybeden K.Y minibüsten yola düştü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan K.Y, ambulans ile hastaneye götürüldü.

Minibüsü kullanan 22 yaşındaki Y.K, "Taksirli Yaralama" suçundan gözaltına alındı. K.Y.'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Kameralara yansıdı

K.Y.'nin kapısı açık olarak seyreden yolcu minibüsünden düştüğü anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, K.Y.'nin düştükten sonra metrelerce sürüklendiği görüldü.

Olayın görgü tanığı Ö.K "Ses geldiğini duyduk ve dışarı çıktığımızda bir kişi dolmuştan aşağı düşmüş ve kafasını kaldırımın kenarına vurmuş. O ara ambulansı aradık. Durumu biraz ağırdı, umarım bir şey olmaz" dedi. K.H ise, "Saat 11.00 sıralarında, yerde bir vatandaş yatıyordu kafasını kaldırıma vurmuştu. Biz de vatandaşlık görevimizi yaparak sağlık ekiplerine ve polise haber verdik" diye konuştu. (DHA)