Gündem

Başakşehir'de kapısı açık giden minibüsten düşen ve metrelerce sürüklenen yolcu hastanedeki yaşam savaşını kaybetti

Hatalı minibüs şoförü serbest bırakıldı, minibüs kullanmaya yetkisinin olmadığı belirlendi

23 Ekim 2023 11:22

T24 Haber Merkezi

Başakşehir'de minibüs şoförünün kapısı açık şekilde ilerlemesi ve hızı nedeniyle araçtan düşen 53 yaşındaki Kamil Yüksel metrelerce sürüklendi. Ağır yaralanan yolcunun düşme ve sürüklenmesine çevredeki ve minibüsteki vatandaşlar olaya saniye saniye tanık oldu. Yüksel, kaldırıldığı hastanede 10 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. 

Olay, 11 Ekim'de saat 11.30 sıralarında Altınşehir Mahallesi'nde yaşandı. 53 yaşındaki Kamil Yüksel, Avcılar Tahtakale Mahallesi istikametine giden 34 M 5306 plakalı yolcu minibüsüne bindi. Bir süre cadde üzerinde ilerleyen minibüsün kapısının açık olması ve aracın hızla hareket etmesi nedeniyle, araçtan düşen Yüksel, metrelerce sürüklendi. Kafasını da kaldırıma çarptığı belirtilen Yüksel, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. 

Sürücü gözaltına alındı

Minibüsü kullanan 22 yaşındaki Y.K, "Taksirli Yaralama" suçundan gözaltına alındı. Y.K'nın 1 yıllık dolmuş şoförü olduğu ve dolmuş kullanma belgesinin olmadığı belirtilirken, adli kontrolle serbest bırakıldı. 

17 Ekim'de beyin ölümü gerçekleşti 

11 Ekim'de hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçiren Kamil Yüksel'in 17 Ekim'de beyin ölümü gerçekleşti. Yüksel'in 21 Ekim'de kalbi de durdu. Otopsisi tamamlanan Yüksel 22 Ekim'de İstanbul'da defnedildi. Hatalı sürücünün ise akıbeti henüz aktarılmadı. 

Kameralara yansıdı

Kamil Yüksel'in kapısı açık olarak seyreden yolcu minibüsünden düştüğü anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Kamil Yüksel'in düştükten sonra metrelerce sürüklendiği görüldü.

Olayın görgü tanığı Ö.K "Ses geldiğini duyduk ve dışarı çıktığımızda bir kişi dolmuştan aşağı düşmüş ve kafasını kaldırımın kenarına vurmuş. O ara ambulansı aradık. Durumu biraz ağırdı, umarım bir şey olmaz" dedi. K.H ise, "Saat 11.00 sıralarında, yerde bir vatandaş yatıyordu kafasını kaldırıma vurmuştu. Biz de vatandaşlık görevimizi yaparak sağlık ekiplerine ve polise haber verdik" diye konuştu. (DHA)