Gündem

Barış Terkoğlu: Kahveler dökülecek, hamburgerler çöpe atılacak, seçilmişlerin eylemsizliği ise ticaretin ve vaatlerin gölgesinde sürecek

16 Kasım 2023 06:55

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Netenyahu için sarf ettiği "Seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz, bunun hazırlığı içindeyiz" sözlerini değerlendirdiği yazısında, "Netanyahu’nun yargılanması ancak UCM’de ve Mahmud Abbas’ın başvurusuyla gündeme gelir. Bu hayal edilse bile mümkün mü derseniz, pek de değil. Zira Mahmud Abbas’ın başvurusuyla daha önce UCM başsavcısı soruşturma başlatmış, 8 Nisan 2021’de İsrail hükümeti, soruşturmada “işbirliği yapmama” kararı aldığını açıklayarak mahkemenin yetkisini kabul etmemişti" diye yazdı.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı emekli askeri hâkim Ahmet Zeki Üçok'un değerlendirmelerini köşesine taşıyan Terkoğlu, "Kahveler dökülecek, hamburgerler çöpe atılacak, meydanlarda ahkâmlar kesilecek. Kralların, sultanların, seçilmişlerin eylemsizliği ise ticaretin ve vaatlerin gölgesinde sürüp gidecek" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...