Gündem

Barış Pehlivan: İstanbul’a yapılan ihanetin parasal değeri 1 trilyon 486 milyar Türk Lirası

Cumhuriyet yazarı, İmamoğlu'nun göreve geldikten sonra önceki döneme ilişkin yaptırdığı incelemeye dikkati çekti

17 Ocak 2024 06:27

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz bu şehrin kıymetini bilmediki, biz bu şehre ihanet ettik” sözünü hatırlatarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019 seçimlerinden sonra belediyede başlattığı incelemenin sonuçlarına değindi.

Pehlivan yazısında şu bilgileri aktardı:

“İstanbul’daki 78 arazi donatı alanıyken imara açılmış. Yani o arazilerde sağlık kurumlarından kültürel tesislere kadar birçok kamu hizmeti verilmesi gerekirken yerine konut, AVM veya otel yapılmış. Toplam 16 milyon 112 bin 518 metrekare inşaattan bahsediyorum. AKP’nin İstanbul’da bu yolla imara açtığı yerlerin 8’inin daha önce askeri alan olduğunu da öğreniyorum."

“Bitmiyor” diyerek devam eden Pehlivan, şunları kaydetti:

“AKP döneminde 2 milyon 846 bin 621 metrekarelik 7 orman alanı da yapılaşmaya yani imara açılıyor. Ormana dikilen betonların sahiplerinden biri de damat Berat Albayrak’ın kurucusu olduğu NUN Vakfı’na ait okullar. Yine aynı rapordan öğreniyorum ki incelenen 130 proje içindeki 44 araziye yapılabilecek inşaat alanı 3 milyon metrekareyken 10 milyon 500 bin metrekare inşaata izin verilmiş.”

“İstanbul’a yapılan bu ihanetin parasal değeri 1 trilyon 486 milyar Türk Lirası” diyen Pehlivan, “Murat Kurum, AKP’nin belediye başkan adayı seçilince ‘İstanbul’daki beş yıllık duraklama dönemini hep birlikte bitireceği’” dedi. Duraklamadan ne anladıklarının farkında mısınız?” notunu düştü.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.