Gündem

Balyoz davasında reddi hakim talebi

05 Eylül 2022 10:18

Yargıtay’ın beraat kararlarını bozmasıyla yeniden görülen Balyoz davasının karar duruşması öncesi yapılan değişikliklere itiraz eden avukat Hüseyin Ersöz, reddi hakim talebinde bulunduklarını açıkladı.

28 Şubat davasında mahkûm edilen Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Emekli Albay Emin Küçükkılıç'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Balyoz davasında reddi hakim talebinde bulunduklarını söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan avukat Ersöz, "Yargılamanın her aşamasında siyasi müdahalelerin yaşandığı davada, son olarak gerçekleşen Savcı ve Hakim görevlendirmeleri, Doğal Hakim İlkesine ve “Objektif Tarafsızlık Prensibine” aykırı uygulamalardır" dedi.

Ersöz'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şu şekilde;

Balyoz Davası her yönüyle, “Düşman Ceza Hukuku” uygulamalarının yaşandığı, hukuka aykırı bir süreçtir. 20 gün önce gerçekleşen Hakim ve Savcı görevlendirmelerini, davanın siyasi yanının bir göstergesi olarak nitelendiriyoruz. Biz bu filmi, 12 yıldır devam eden sözde yargılamada defalarca gördük. Yargıtay’ın Bozma Kararı sonrasında yaşananlar, malumun ilamı, planlanan yargısız infazın somut göstergeleridir. Avukatlar olarak tarihe bir kez daha not düşüyoruz."