Gündem

Bakanlıktan "koruma altındaki çocuk istismara uğradı" iddialarına açıklama: Sanıklar tutuklu, yargılama sürüyor

10 Ağustos 2023 05:58

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet koruması altındaki çocuğa cinsel istismar yapıldığına yönelik haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, sanıkların tutuklu olup yargılamanın devam edildiğini, sürecin yakından takip edildiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Cinsel istismara maruz bırakılan özel gereksinimli kız çocuğu devlet korumasına alındıktan sonra da yine aynı şeyleri yaşadı" başlıklı haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Haberde bahsi geçen mağdur çocuk B.A., Bakanlığımız kurum bakımına alınmasından önce cinsel istismara maruz kalmış ve bu olay nedeniyle 2020 yılından itibaren Bakanlığımızca koruma ve bakım altına alınmıştır. B.A.’ya yönelik cinsel istismar isnadı ile açılan davada sanıklar tutuklu olup yargılama devam etmektedir.

Çocuğun kuruluş bakımına alındığı ilk andan itibaren ihtiyaç duyduğu tüm tıbbi ve psikososyal destek hizmetleri uzman ekiplerimiz tarafından sağlanmıştır. Rehabilitasyon süreci devam eden B.A.’nın zaman zaman kuruluştan izinsiz ayrıldığı ve her kurumdan izinsiz ayrıldığında ivedilikle kolluk birimlerine haber verilerek kuruluşa hızlıca teslimi sağlanmıştır.

B.A.’nın kuruluştan izinsiz olarak ayrıldığı süreçlerde istismara uğradığına yönelik iddialar ilgili Bakanlıklarla iş birliğiyle titizlikle incelenmekte, süreç yakından takip edilmektedir. B.A.’nın hali hazırda kurum bakımında uzman ekiplerimiz tarafından rehabilitasyon süreci devam etmektedir.