Gündem

Bakanlıklarda personel yemeğine farklı tarife: Maliye’de 65, fiyat denetimi yapan genel müdürlükte yüzde 218 zamla 105 TL

Bakanlıklarda personel yemek ücretlerine farklı tarifeler uygulandığı ortaya çıktı

14 Ocak 2024 21:09

Yeni zamlarla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığında personelin 65 TL’ye yediği yemeği, Ticaret Bakanlığı personeli 105 TL’ye yemeye başladı. Fiyat denetimi yapan Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü personelinin de kullandığı Ticaret Bakanlığı yemekhanesinde, yeni fiyatın yüzde 218 zam oranıyla belirlendiği öğrenildi.

Bakanlık ve genel müdürlüklerin de bulunduğu kamu kurumlarının tamamında yemek ücretlerine yeni yıl zamları gelirken bazı bakanlıkların yemekhanelerinde, diğer bakanlıklara göre daha yüksek fiyatla yemek hizmeti verilmesi, personelin tepkisine neden oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığında başmüfettiş, müfettiş, denetçi, uzman ve avukat gibi unvanlara sahip olan personelin öğlen yemeği ücreti yeni yıl zammıyla birlikte 65 TL olarak belirlenirken, Ticaret Bakanlığında aynı ve benzer unvandaki personelin yemek ücretinin 105 TL olarak belirlendiği ortaya çıktı.

Ticaret Bakanlığında aynı yemeğin geçen yılki fiyatının 33 TL olduğu ve yeni yılla birlikte yüzde 218 oranında zam yapıldığı da öğrenildi.

Yüzde 218 oranındaki zam oranı aralarında, piyasada fiyat denetimi yapan, fahiş fiyat şikayetlerini değerlendiren Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü personelinin de bulunduğu bakanlık personelinin tepkisine neden oldu.