Gündem

Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim'e ilerlemeye çalışan 217 kişi gözaltına alındı, yurt genelinde toplam gözaltı sayısı 226

01 Mayıs 2024 16:03

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un birçok noktasından 1 Mayıs kutlamalarının sembolü olan Taksim Meydanı'na yürümek isteyen 217 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İstanbul da dahil olmak üzere ülke genelinde 1 Mayıs etkinliklerinde gözaltına alınan kişi sayısı 226 oldu. 

Yerlikaya sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: 

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ülkemiz genelinde siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından 78  ilimizde toplam 210 etkinlik düzenlendi. Miting, yürüyüş, basın açıklaması ve çelenk koyma gibi etkinliklere yaklaşık 241 bin işi katıldı.

İzin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarıları dinlemeyen ve polisimize saldıran İstanbul’da 217, Tunceli’de 4, Kahramanmaraş’ta 3 ve Aydın’da 2 olmak üzere toplam 226 şahıs gözaltına alındı.

Olaylarda 28 güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralandı."

TIKLAYIN - İstanbul'da 1 Mayıs: Saraçhane'de polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti, tertip komitesi eylemin sona erdiğini duyurdu