Gündem

Bakan Şimşek: Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş-dost, akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır!

Şimşek, "arkadaşına kamudan ihale verildiği" haberine tepki gösterdi

20 Eylül 2023 13:49

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BirGün gazetesinin "Milyarlık arazi Şimşek’in dostuna" başlıklı haberi hakkında, "Ben yurtdışında iken ve henüz bakan değilken; açık artırmada alınan bir işi bana bağlamaya çalışmışlar. 'Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş-dost veya akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır' talimatım hâlâ geçerlidir!" açıklamasını yaptı. 

BirGün'ün haberinde Emlak Konut’un Beşiktaş Akat Mahallesi’ndeki kamu arazisinin, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in dostu ve AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Hayrullah Kubba’nın şirketi Kubba İnşaat’ın da içinde yer aldığı bir iş ortaklığına verildiği ifade edildi. 

Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan "Yalanlama" başlığı ile açıklama yapılırken, haberin çarpıtma olduğu ve Şimşek'in ihalenin gerçekleştiği 13 Nisan 2023'te bakan olmadığı belirtildi.  

Haber yapılmadan önce muhabir İsmail Arı'nın Şimşek'i aramadığı ifade edilen açıklamada, "Bu haberi kaynağına sormadan yapan gazeteci hakkında gerekli hukuki süreç başlatılacaktır" denildi. 

Bakanlığın açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşan Şimşek de, "Haber görünümlü karalamayı kınıyorum. Ben yurtdışında iken ve henüz bakan değilken; açık artırmada alınan bir işi bana bağlamaya çalışmışlar. 'Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş-dost veya akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır' talimatım hâlâ geçerlidir!" ifadelerini kullandı.