Ekonomi

Bakan Nebati, koyun eti önerisinde bulunmuştu; nisanda en çok zamlanan ürün kuzu eti oldu

Nisan'da aylık enflasyon, yüzde 2,39 olmuştu

03 Mayıs 2023 10:41

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, nisanda aylık enflasyon yüzde 2,39, yıllık enflasyon ise yüzde 43,6 oldu.

Aylık bazda fiyatların en çok arttığı ürün ise kuzu eti. Kuzu eti fiyatları, nisanda yüzde 21,47 arttı. Verilere göre, kuzu eti fiyatlarındaki artışı yüzde 13,34 ile dana eti, yüzde 12,05 ile kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı ve yüzde 11,73 ile patates ve bazı yumru bitkilerdeki artışlar izledi.

Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 15 ile elektrikte gerçekleşti.

Hazine ve Maliye Bakanı ve AKP Mersin milletvekili adayı Nureddin Nebati, geçen ay yaptığı bir açıklamada, koyun eti önerisinde bulunmuştu. Nebati, "Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamasının gündem olmasından sonra bir demeç daha veren Nebati, "Geçen televizyonda dedim ki, koyun etini yiyelim, birileri koyun etinin kokusundan dolayı yenmeyeceğini söylüyor. Koyun eti yağlı, koyun eti güzeldir. Koyun eti bu ülkeye de en güzel tadı verir. Dolayısıyla koyun ve keçilerimizle hayvancılığımızla Mersin’de en iyi yerlere gidiyoruz. Daha da iyi olacağız, büyüteceğiz" diye konuşmuştu.

TIKLAYIN: Ette kriz büyüyor, sektör temsilcisi uyardı: Fiyatlar orantısız yükselecek