Gündem

Bakan Akar: Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin etki ve ilgi alanı genişlemiştir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı programda konuştu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

27 Ağustos 2022 23:32

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla AKP İstanbul İl Başkanlığı Ümraniye’de Kahramanları Anma ve Zafer Gecesi programına katıldı. Bakan Akar programda yaptığı konuşmada ,“Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alanı genişlemiştir. Buna bağlı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin sorumlulukları artmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri Cumhuriyet tarihimizin en detaylı operasyonlarını, en detaylı tatbikatlarını büyük bir başarıyla yaptı ve yapmaya devam ediyor “ dedi.

Ümraniye Millet Bahçesi’nde düzenlenen programa Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AKP İstanbul Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sevim Sayim Madak, AKP Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve yaklaşık 2 bin 500 şehit ve gazi ailesi katıldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  ise telefon ile bağlanarak şehit ve gazi ailelerine seslendi. 

"Dünyadaki değişiklikleri yakından takip ediyoruz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şu şekilde konuştu: “Büyük taarruzu kazanan başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bedenlerinin bir parçasını feda eden gazilerimize de saygılarımı şükranlarımı sunuyorum. Dünya’da önemli değişiklikler var, etrafımızda önemli değişiklikler var biz bunları yakından takip ediyoruz. Eğer ki ülkemize tehdit, tehlike ne varsa bunlara karşı alınması gereken bütün tedbirleri aldık, alıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alanı genişlemiştir. Buna bağlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sorumlulukları artmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri Cumhuriyet tarihimizin en detaylı operasyonlarını, en detaylı tatbikatlarını büyük bir başarıyla yaptı ve yapmaya devam ediyor.“ dedi.

Kabaktepe ise yaptığı konuşmada, “Ağustos ayı tarihimizde hakikaten zaferle dolu bir ay. Malazgirt’ten, Büyük Taarruz’a bu toprakların vatan ve yurt edinilmesinden, bu topraklardaki varlığımızın ve bekamızın devamı işaret eden bir çok zaferi kazandığımız ay ve bu zaferleri kazanma nedenimiz şehitlerimizi ve gazilerimizi anmamız gereken günlerde yaşıyoruz. Bizler de şehitlerimiz ve gazilerimize minnettar olabilmek, hem de onların yakınlarına, ailelerine sahip çıkabilmek adına milli bilincimizi ve farkındalığımızı arttırabilmek için böyle bir programda bu akşam buluşmak istedik ”  ifadelerini kullandı. (İHA)