Gündem

Bakan Akar’dan Kılıçdaroğlu’na tepki: Komuta kademesini haksız ve ölçüsüz açıklamalarla kendi siyasi polemiklerine konu etmek kabul edilemez, kınıyoruz!

13 Ocak 2023 07:46

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sert sözlerle tepki gösterdiği “alkış” polemiğiyle ilgili olarak, “Töreni müteakip yakışıksız, temelsiz, tutarsız birtakım açıklamaları hayretle izledik. Anlamsız bir bahaneyle komuta kademesini hedef almak; haksız ve ölçüsüz açıklamalarla kendi siyasi polemiklerine konu etmek kabul edilebilir bir davranış değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arifiye’de Tank Palet Fabrikası’nda yeni nesil fırtına obüslerinin teslim törenindeki konuşması sırasında komuta kademesinin de alkışlaması ve ardından Kılıçdaroğlu’ndan gelen sert eleştiriler, tartışma yaratmıştı.

Hürriyet’e konuşan Akar, Arifiye 1. Anabakım Fabrikası'nda yeni nesil fırtına obüslerinin teslim töreninin kendi bakanlıklarının bir faaliyeti olduğuna dikkati çekti. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da törene kendilerinin davet ettiğini O'nun da yoğun programına rağmen icabet ettiğini anlattı. Akar, “Kahraman ordumuzun gücüne güç katacak yeni silahlar teslim alındı. Töreni müteakip yakışıksız, temelsiz, tutarsız birtakım açıklamaları hayretle izledik. Bir ordu, komuta yapısı ve kuvvet yapısından oluşur. Bunlar birbirinden ayrılmaz bir bütündür” diye konuştu.

TSK'nın Cumhurbaşkanı’nın direktifleriyle ve komuta kademesinin komutasında tarihin en yoğun ve en kapsamlı faaliyetlerini başarıyla yürütmekte olduğunu söyleyen Akar, bu başarı devam ederken yaşanan polemiğe dikkati çekerek şunları kaydetti:

“Anlamsız bir bahaneyle komuta kademesini hedef almak; haksız ve ölçüsüz açıklamalarla kendi siyasi polemiklerine konu etmek kabul edilebilir bir davranış değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her zamankinden daha fazla yüksek moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğu bir dönemde yapılan bu tür açıklamalar, gerçekten ordumuza yapılabilecek en büyük kötülüktür. En azından şehitlerimizin ruhuna, gazilerimize ve Mehmetçiğin kahramanlık, fedakarlık ve emeğine saygısızlıktır. Kınıyoruz.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Sakarya Tank Palet Fabrikası'ndaki Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde yaptığı açıklamaların askerler tarafından alkışlanmasını sert sözlerle eleştirmişti. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, şunları söylemişti:

"Dün beni siyasal olarak eleştirirken askerlere kendisini alkışlatır oldu. Askerlerin alkışlaması inanın şahsen hiç umurumda değil ama devlet açısında büyük bir çürümüşlüğün göstergedir. Askerin beni alkışlamasını asla istemem böyle bir niyetim de yoktur. Ama yalan dolan söyleyeni eğer bir asker alkışlıyorsa devletin çürüdüğünü orada görüyoruz. Etrafınıza, siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsanız, elinizde bol yıldızlı bol apoletli orta doğu üniformaları kalır. Unutmayın ki bol bol apoletli orta doğu askerleri savaşlardan cephelerden kaçtılar. Kariyerist kafadan asla ama asla hayır gelmez. Onun için komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir. Siyaset askerin işi değildir, herkes haddini bilecek. Siyaset mi yapmak istiyorlar, çıkarsınlar o kutsal üniformayı hizalansınlar Erdoğan’ın yanına. Perinçek’e de takılsınlar. Erdoğan artık o dünyaların adamı. Beraber olsunlar." 

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan tarihi çıkış: Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir