Politika

Bahçeli'yi eleştiren Ümit Özdağ'a MHP'den hakaretli yanıt: "Sosyal medya soytarısı, tescillenmiş siyasi provokatör..."

01 Mayıs 2024 14:50

T24 Haber Merkezi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM grubunda yaptığı konuşmada kullandığı,"Türkiye’deki alevi-sünni çatışmasını, Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan, bu millet ve onun iradesidir. Bunun da sırrı, kız alıp kız vermekte, yeni bir Türkiye inşa etmektedir" ifadelerini eleştirmesi, MHP'lileri kızdırdı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Sosyal medya soytarısı, tescillenmiş siyasi provokatör Ümit Özdağ, genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Türk milletini birleştirici sözlerini maksatlı bir şekilde çarpıtmaya çalışmaktadır" dedi. 

"Türkler ve Kürtler ayrışıyor demek, düşmana hizmet etmektir"

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grubu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye’deki alevi-sünni çatışmasını, Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan, bu millet ve onun iradesidir. Bunun da sırrı, kız alıp kız vermekte, yeni bir Türkiye inşa etmektedir" şeklinde konuştu.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, konuşmaya tepki göstererek, Bahçeli'nin, Türk milletini 4 parçaya böldüğünü iddia etti, "Türkler ve Kürtler ayrışıyor demek, düşmana hizmet etmektir" dedi.

Bahçeli'nin, MHP Meclis Grubu Toplantısı'ndaki konuşmasından bir bölümü, sosyal medya hesabından paylaşan Özdağ, "Bahçeli, Türkiye’de 1) Alevi ve sünni yurttaşlar arasında bir çatışma olduğunu ileri sürüyor. 2) Türkler ile Kürtler arasında ayrışma var diyor. Bahçeli, Türk milletini, çatışan ve ayrışan 4 parçaya böldükten sonra, hangi milletin çatışma ve ayrışmayı çözmesini bekliyor? Altını çizelim. Alevi ve sünniler arasında zaman zaman gerginlikler olmakla beraber, yerel kavgalar dışında çatışma yoktur. Hatta içinden geçtiğimiz dönem, ilişkilerin en uyumlu olduğu dönemdir. Türkler ve Kürtler diye Türk milletini ikiye bölmek, zaten sakat bir yaklaşımdır ama daha sakat olan ayrışmadan bahsetmektir. On binlerce korucu, onyıllardan bu yana Türk bayrağı ve Türk vatanı için terörle mücadele ederken, PKK ihanetinin köklerindeki Ermeni yapısı devlet kayıtlarında mevcut iken Türkler ve Kürtler ayrışıyor demek, düşmana hizmet etmektir. Bahçeli’nin okuduğu bu cümlelerin, Ziya Gökalp, Atatürk ve Türkeş’in savunduğu fikirler ile uzaktan yakından ilgisi yok" ifadelerini kullandı. 

Ümit Özdağ'ın paylaşımına yanıt, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özdağ'a hakaret eden Büyükataman, şunları söyledi:

"Sosyal medya soytarısı, tescillenmiş siyasi provokatör Ümit Özdağ Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Türk milletini birleştirici sözlerini maksatlı bir şekilde çarpıtmaya çalışmaktadır.

Siyasi hayatı boyunca sinsilikleri, kelime oyunları, toplumu galeyana getiren tescilli yalanları dışında bir marifeti bulunmayan bu şahıs Liderimizin sözleri üzerinden bölücü bir nifak saçma çabasına girişmektedir.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dün ifade ettiği gibi; 'Partimiz, ülkemizde yaşayan her insanımızı 'Türk milleti' tanımı içinde kucaklamakta, hepsine aynı gözle bakmaktadır. Kökeni, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan her insanımız bizim özbeöz kardeşimiz, milletimizin de asli unsurudur.'

Genel Başkanımızın sözleri gayet açıktır ve ayrıştırıcı değil aksine bütünleştiricidir ve sözlerinin hedefi çeşitli kılıklara girip Türk Milletini bölmek ve ayrıştırmak için çeşitli cephelerde, farklı maskelerle aziz milletimizi bölmeye çalışan hainlerdir.

Açıklamaları ile Türkiye’nin birliğine göz diken kalleşlere göz kırpan, fitne tezgahında sözde milliyetçi maskesiyle milletimizi ayrıştırmak için faaliyet gösteren Ümit Özdağ bu sözlerin neresinden rahatsız olmuştur?

Ümit Özdağ eğer bu sözleri üzerine alıyorsa kendisi de ihanet zincirinin bir halkasıdır ve Milli varlığımızı hedef alanlarla aynı cephedir."