Gündem

AYM, Kılıçdaroğlu’nun yasaklanan videosu için “ifade özgürlüğü ihlali” kararı verdi

"Siyaseti seçimlere indirgeyen muhalefet, seçimleri de siyasetsizleştirip kişilere bağlayarak süreci bir kez daha okuyamadığını gösteriyor"

08 Şubat 2024 06:48

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Ekim 2022’de Hacer Foggo ile birlikte, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu “uyuşturucu baronları” üzerinden hedef aldığı videosuyla ilgili verilen “yasak” kararı için Anayasa Mahkemesi’nin “ifade özgürlüğünün ihlali” kararı verdiğini aktardı.

Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği, 4 Kasım’da söz konusu video ile ilgili verdiği yasak kararında, “devlet kurumlarına ülke içinde ve ülke dışında güvenin sarsılmasına neden olunduğu” ifadelerine yer vermesine dikkati çeken Terkoğlu, AYM’nin Kılıçdaroğlu’nun ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdiğini ve 18 bin lira manevi tazminata  hükmettiğini yazdı.

Terkoğlu söz konusu yazısında muhalefete şu eleştirileri yöneltti:

“’Yerel ile merkez uyumlu olsun’ sözleri, iktidarın 31 Mart’ta bütün karşı çıkışları bitirmek isteğini gösteriyor. Mayıs ayında başlayan ‘sistemin muhalefetsizleşmesi’ süreci martta tamamlanmaya çalışılıyor. Siyaseti seçimlere indirgeyen muhalefet, seçimleri de siyasetsizleştirip kişilere bağlayarak süreci bir kez daha okuyamadığını gösteriyor. Bu ilkesiz adaylık kavgası, ‘devlet benim’ diyenlerin ‘benim devletim’i yaratmasına belki de son fırsatı sunacak.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.