Gündem

Aydilge: Kadınları aşağılayan hiçbir diziye müzik yapmam

"Ben sadece insan olmaya çalışıyorum ve de iyi bir müzisyen"

22 Ağustos 2022 19:39

Şarkıcı ve şarkı yazarı Aydilge, kadınları aşağılayan bir diziye müzik yapmayacağını söyledi. Aydilge, "Kadınların aşağılandığı, şiddetin pohpohlandığı, eril söylemin baş tacı edildiği hiçbir diziye müzik yapmam. Milyon dolarlar verseler de yapmam" ifadelerini kullandı. 

Müzik Onair’den Alper Ergez’in sorularını yanıtlayan Aydilge, "Sektörel adaletsizliği tek başıma değiştiremeyeceğimi bilip vazgeçmek yerine, en azından adaletsizliğin bir parçası olmayarak var olmaya çalışıyorum" dedi. 

"Eril söylemin baş tacı edildiği hiçbir diziye müzik yapmam"

Birçok dizinin jenerik müziğini hazırlayan Aydilge, "Kadınların aşağılandığı, şiddetin pohpohlandığı, eril söylemin baş tacı edildiği hiçbir diziye müzik yapmam. Milyon dolarlar verseler de yapmam. Profesyonellik, para karşılığında her türlü ilkeni satmak ise profesyonel değilim" diye konuştu. 

"Adaletsizliğin bir parçası olmayarak var olmaya çalışıyorum"

Türkiye'deki müzik sektörü hakkında konuşan Aydilge, şu ifadeleri kullandı:

"Çok fazla haksızlığa uğradığımızda, o haksızlıklara o kadar çok gömülüyoruz ki, verimli bir şey yapacak enerjimiz kalmıyor. Ben de sektörde olup biten haksızlıkları düşünüp durursam, hareket edemez hale gelirim. O yüzden kendimi korumayı, temiz ve saf kalmayı tercih ediyorum. Sektörel adaletsizliği tek başıma değiştiremeyeceğimi bilip vazgeçmek yerine, en azından adaletsizliğin bir parçası olmayarak var olmaya çalışıyorum. 

Bazı değerler birbirine girdi. Mesele değerli ve pahalı ayrı şeylerdir. Bir ürünün pahalı olması, onun değerli olduğuna gelmez. Bir şarkıcının pahalı çizmeler giyiyor, son model arabalar sürüyor olması onun değerli bir insan olduğu anlamına gelmez. Bir insanın popüler bir karakter olması, onun bir karakteri olduğu anlamına da gelmez. O yüzden değerlerimizi biraz daha sorgulamamız gerekiyor hep birlikte tüm ülke olarak. İzlenme oranları benim için bir şey ifade etmiyor. Kaç paralık insansın denirdi eskiden, şimdi kaç takipçilik insansın deniyor. Ben sadece insan olmaya çalışıyorum ve de iyi bir müzisyen."