Seçim 2024

Avukatlar, seçmen iradesinin sandığa doğru yansıması için sahada

"Bazı belediyeler bu konuda bizden destek istedi, taleplerini elimizden geldiğince karşılayacağız"

22 Mart 2024 07:22

2024 yerel seçimlerinde sandık güvenliğinin sağlanması amacıyla İzmir Barosu avukatları sahada yer alacaklarını duyurdu. İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, seçmen iradesinin sandığa doğru ve adil bir şekilde yansıtılması için gerekli tüm alanlarda görev alacaklarını belirtti. 

Parti devleti endişesi

Mahalli İdareler Seçimlerine kısa bir süre kala, siyasi arenada çalışmalar yoğunlaşırken, seçim güvenliği konusu da gündemin ön sıralarında yer almaya başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un seçim güvenliği konusunda endişe duymadığını belirtmesine rağmen, devlet kademelerindeki partileşme endişeleri nedeniyle siyasi partiler, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve bağımsız dernekler seçim günü için özel hazırlıklar yapıyor.

Cumhuriyet'ten Yusuf Körükmez'in haberine göre, İzmir Barosu, seçim güvenliğini sağlamak amacıyla önemli adımlar atıyor. İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, seçmenin iradesinin sandığa doğru ve güvenilir bir şekilde yansıtılabilmesi için baronun aktif bir rol üstleneceğini duyurdu. Yılmaz, İzmir genelinde kriz merkezi kuracaklarını ve ilçe adliyelerinde avukat odalarının açılacağını bildirdi. 

"Avukatlar olarak üzerimize düşeni yapacağız"

Geniş katılımlı bir organizasyon kuracaklarını anlatan Sefa Yılmaz, "Genel seçimler gibi her sandığa bir avukat görevlendirmek gibi bir durumumuz olmayacak ama ihtiyaç olan yerlerde, bize ulaşıldığında söz konusu hukuki yardımı yapabilmek adına meslektaşlarımız nöbetçi olacaklar. Bazı ilçelerden avukat talepleri var. Bunları karşılamak üzerine ne yapabilirizi çalışıyoruz. İzmir Barosu olarak seçmenin iradesini sandığa doğru yansıması için üzerine düşen ve talep edilen alanlarda olacak" diye konuştu.

Mayıs ayında gerçekleşen genel seçimler için yaklaşık 2700 avukatın seçim güvenliği ve sandık güvenliğiyle ilgili eğitilerek sahada görev yaptığını aktaran Yılmaz, "Gönüllü olan arkadaşları talep edilen alanlara ihtiyaç duyulan yerlere yönlendireceğiz. Koordinasyonu sağlayacağız. Bazı belediyeler bu konuda bizden destek istedi, taleplerini elimizden geldiğince karşılayacağız. Seçim günü de öncesinde de destek vermeye çalışacağız" dedi.