Gündem

Avukat Mustafa Solak, İyi Parti milletvekili aday adayı oldu

22 Mart 2023 18:13

İzmir Bornova İyi Parti Gençlik Kolları Başkanı Avukat Mustafa Solak, İyi Parti’den 28. Dönem Milletvekili aday adaylığına başvurdu.

Partisinin İzmir İl Başkanlığı’na başvuruda bulunan Solak, İzmir halkı ve gençlere hizmet etmek amacıyla bu kutlu yola çıktığını ifade etti. "İzmir gibi mükemmel bir şehrin sorumluluğunun ne kadar önemli olduğunun farkındayım" diyen Mustafa Solak, "aynı zamanda bu sorumluluğu taşımanın da ne kadar onur verici olduğunun bilinci içerisindeyim" ifadelerini kullandı.

"TBMM'de gençlerin var olması gerekiyor"

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerde İyi Parti'den 28.Dönem Milletvekili aday adayı olma kararını verdiğini duyuran Avukat Mustafa Solak, İzmir İl Başkanlığında konuşma yaptı. Konuşmasında "köklü değişimlerin öncelikle hukuk sisteminde yapılması gerektiğini ülkedeki tüm vatandaşlar için adil yargılanma ve gerçek adalet olması gerektiğini" belirten Solak, bunula birlikte "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde artık gençlerinde var olması gerektiğinin" altını çizdi

Avukat Mustafa Solak, açıklamalarına şu cümlelerle devam etti:

"Ülkemizin refah seviyesinin yükselecek"

"Ülkemizde yaşanan ve tüm vatandaşlarımızın hayat kalitesinin düşmesine ve yaşamlarını zorlukla sürdürmelerine sebep olan ekonomik sorunların ülkemizde üretim faaliyetlerinin artırılarak kısa bir süre içerisinde düzelecek olup, ülkemizdeki ekonomik sorunların çözülmesi sonucunda ise ülkemizin refah seviyesinin yükseleceği ve dolayısıyla ülkemizdeki yüksek suç oranında da bariz seviyelerde azalma olduğu görülecektir.

"Hayvanları Koruma Kanunu, infaza elverişli hale getirilmesi gerekmektedir"

Son dönemlerde ülkemizde yaşanan; hem insanlara, özellikle kadınlara ve hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi adına sert ve kesin önlemler alınması gerekmekte olup, bu konudaki en büyük dayanak İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin de bir an önce harekete geçilmesi gerekmektedir. Ayrıca Hayvanları Koruma Kanunu’nda da hayvanları gerçek anlamda korumak ve şiddeti sonlandırabilmek adına kanun maddelerinde değişiklik yapılıp, infaza elverişli hale getirilmesi gerekmektedir.

"Ülkemizin deprem bölgesinde bir ülke olmasına rağmen tedbir alınmamış"

Ülkemizin en büyük sorunu haline gelen mülteci sorununun ise bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Üzülerek sizlerle paylaşmak istediğim bir diğer konu ise ülkemizde 11 ilimizin etkilenmesine sebep olan deprem felaketi; 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında bu şehirlerde yaşayan vatandaşlarımıza maalesef ki vaktinde yardım götürülemedi, birçok insanın da yaptığı gibi bizzat yardım götürmek ve elimden gelen her şeyi yapmak için gitmiş olduğum Kahramanmaraş’ta da gördüğüm en büyük eksiklik sistemsizlik ve ülkemizin deprem bölgesinde bir ülke olmasına rağmen tedbir almamış olunmasıydı.

"Hep birlikte başaracağız…"

Netice itibariyle ülkemizin her açıdan köklü değişimlere ihtiyacı olduğu çok açıktır, bu değişimlerin kısa sürede olması da beklenemez dolayısıyla genç ve enerjik insanların güzel ülkemizin geleceği için elini taşın altına sokması gerekmektedir. Yaşadığımız bu güzel şehrin insanını, coğrafyasını, her gün ayak bastığımız toprağını, toplumsal değerlerine, geleneklerini, beklentilerini, sorunlarını iyi bildiğime inanıyorum. İzmir gibi mükemmel bir şehrin sorumluluğunun ne kadar önemli olduğunun farkındayım aynı zamanda bu sorumluluğu taşımanın da ne kadar onur verici olduğunun bilinci içerisindeyim. Bu bilincin verdiği heyecanla, azimle ve kararlılıkla ülkeme hizmet edebilmek için 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerinde 28.Dönem Milletvekili Aday Adayı olma kararını vermiş bulunmaktayım. Hep birlikte başaracağız…"