Kültür-Sanat

'Aşık Shakespeare' Türkiye’de ilk kez sahnelenecek

27 Eylül 2023 15:05

T24 Kültür-Sanat

Uraz Kaygılaroğlu’nun "Shakespeare"e, Nezaket Erden’in "Viola" karakterine hayat verdiği, efsanevi filmden aynı isimle Türkiye’de ilk kez sahneye uyarlanan "Aşık Shakespeare" 4 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortaklığıyla, Türkiye’de ilk kez sahneye uyarlanan "Aşık Shakespeare"in yönetmenliğini Serdar Biliş, koreografisini Beyhan Murphy ve müziklerini Tuluğ Tırpan, dekor ve ışık tasarımını ise Cem Yılmazer üstleniyor.

İngiliz tiyatro oyun yazarı ve senarist Tom Stoppard, Amerikalı senarist, roman ve oyun yazarı Marc Norman tarafından yazılan ve 71. Akademi Ödülleri’nde, “En İyi Senaryo”, “En İyi Film”, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” gibi önemli ödülleri kazanan “Aşık Shakespeare”, aynı isimle sahneye uyarlanıyor.

Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden

Başarılı oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nu ilk kez tiyatro sahnesinde ve William Shakespeare’i canlandırırken seyredeceğimiz, 23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi Nezaket Erden’in Viola karakterine hayat vereceği Aşık Shakespeare’de Şebnem Sönmez, Merve Polat, Kerem Arslanoğlu, Ceren Taşçı ve Ekrem Can Arslandağ gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Oyunun özgün atmosferini yansıtmak üzere bestelenen şarkılar, müzisyen Gülinler ve oyun için bir araya gelen özel müzik grubu tarafından sahnede canlı olarak seslendirilecek.

Oyunun konusu

Tiyatrodaki pek çok kalıbı yıkan ve tiyatroyu yeniden inşa eden William Shakespeare’in 16. yüzyıl İngiltere’sinde, yeni oyunuyla kendini ispat etme çabası içindeki gençliğine ve genç bir kadının erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak için verdiği mücadeleye odaklanan Aşık Shakespeare, Shakespeare dönemi tiyatrosuna ve yaşamına dair çağdaş bir perspektif sunuyor. Oyunda bir tiyatro kumpanyasının Shakespeare’in oyununu sahneleme sürecini, bir dizi yanlış anlaşılmayı, karmaşayı, kralları, kazaları ve aşkın en tuhaf hallerini anlatırken Shakespeare ve Marlowe efsanesine de göz kırpıyor.

Oyun takvimi

Oyunun 4 Ekim'de yapılacak olan prömiyerinin biletleri satışa sunulduktan kısa bir süre sonra tükendi. Aşık Shekaspeare’in 17-18 Ekim gösterimlerinin biletlerine ise passo.com.tr, biletix.com.tr ile tiyatrolar.com.tr’den ulaşabilirsiniz.

4-17-18 Ekim 20:30

1. Kategori - 795.00 TL

2. Kategori - 695.00 TL

3. Kategori - 595.00 TL

4. Kategori - 495.00 TL

5. Kategori - 395.00 TL