Gündem

Armağan Çağlayan "Yersen demokrasi" dedi, CHP'li Başarır "nezaket" istedi: Peki seçmene olan nezaket ne olacak Ali Mahir Bey?

Çağlayan, daha önce de Kılıçdaroğlu üzerinden CHP'yi, "Halkın sesini duyuyor musunuz? Bence duymuyorsunuz! Sizin işiniz halktan oy alabilecek bir genel başkan seçmek olmalı!" diye eleştirmişti

24 Eylül 2023 21:36

T24 Haber Merkezi

CHP'li Başarır ile Armağan Çağlayan arasında "Kılıçdaroğlu" üzerinden saygı diyalogu döndü. Başarır'ın "nezaket" sözüne cevap veren Çağlayan, "Genel Başkanın hak ettiği nezaketi, seçmem hak etmiyor mu?" diye sordu. 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün CHP Malatya İl Başkanlığının, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen olağan kongresinde yaptığı konuşmada, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na televizyonda, kongrelerde, sokakta, il teşkilatlarında hiç kimseye saygısızlık yaptırmam. Bu partinin demokrasi geleneği var" demişti.

TIKLAYIN - CHP Grup Başkanvekili Başarır: Kılıçdaroğlu'na saygısızlık yaptırmam, bu partinin bir demokrasi geleneği var

Başarır'ın sözü haber sitelerinde ve sosyal medyada gündem oldu. Program yapımcısı Armağan Çağlayan ise Başarır'ın söz konusu açıklamasını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşan bir X hesabındaki gönderinin altına yorum yaptı. 

Çağlayan, Başarır'ı etiketleyerek, "Demokrasi geleneği olan partide bir tek istifa geleneği yok:))) Bravo güzel gelenek! Yersen demokrasi geleneği!" yazdı.

Çağlayan'a cevap veren Başarır ise, "Armağan bey bir nezaket ve saygıdan bahsediyorum; her eleştiriye evet, ama genel başkan ve genel başkan adaylarımıza kimse hakaret etmemeli" diye yazdı.

Başarır'ın cevabı üzerine Çağlayan bu kez, "Peki seçmene olan nezaket ne olacak Ali Mahir Bey? Genel Başkanın hak ettiği nezaketi, seçmem hak etmiyor mu?" diye sordu. 

Başarır ise bu soruya, "Kesinlikle ediyor ve tüm eleştirileri saygıyla karşılıyorum inanın
Armağan Çağlayan" cevabını verdi.

Çağlayan, cevap üzerine, "Peki çok teşekkürler Ali Mahir Bey. Sevgiler saygılar :)" yazdı. 

Çağlayan: İşiniz halktan oy alabilecek bir genel başkan seçmek olmalı

Çağlayan, daha önce de CHP'deki kongre sürecini ve genel başkanlığa adaylık sürecini eleştirerek, şunları yazmıştı:

"CHP kongrelerinde delegeler değişime karşı direniyorlar ya, bunu hiç anlamıyorum! Siz Genel Başkanınızı seviyor olabilirsiniz, dürüst, güvenilir, iyi insan olabilir. Delege çoğunluğuyla yine seçilebilir. Peki genel ve yerel seçimlerde sadece delegeler mi oy kullanacak? Halkın sesini duyuyor musunuz? Bence duymuyorsunuz! Sizin işiniz halktan oy alabilecek bir genel başkan seçmek olmalı! Kendi adıma söyleyeyim, 6’lı masada bulunan hiçbir liderin ne dediğiyle, ne yaptığıyla, ne yapacağıyla ilgilenmiyorum!"

TIKLAYIN - Armağan Çağlayan, CHP'yi eleştirdi: Sizin işiniz halktan oy alabilecek bir genel başkan seçmek olmalı!