Spor

Arda Güler'e dev maçta forma şansı doğdu

Arda Güler, süre alamadığı mücadelede yeni takımıyla ilk zaferini yaşadı

16 Ocak 2024 09:51

Arda Güler’in formasını giydiği Real Madrid, önceki gün İspanya Süper Kupa finalinde Barcelona’yı 4-1 yenerek mutlu sona ulaştı. Real’de yedek bekleyen Arda için hocası Carlo Ancelotti, “Daha fazla süre bulacak” derken, genç futbolcu İspanya Kral Kupası'nda ilk 11'de başlayabilir.

İspanya Süper Kupa Finali’nde Real Madrid, Barcelona’yı 4-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Real’in gollerini hat-trick yaparak mücadeleye damgasını vuran Vinicius (3) ile Rodrygo ağlara yolladı.

Barça’nın golü, Lewandowski’den geldi. Katalan ekibinde 71’de Araujo kırmızı gördü. Geçen sezonki finalin rövanşını Barça’dan alan ve 13. Süper Kupası’nı kazanan Los Galacticos’ta Arda Güler, süre alamadığı mücadelede yeni takımıyla ilk zaferini yaşadı.

Hoca olarak Real’de 11., toplamda 26. kupasını kazanan Carlo Ancelotti maçtan sonra Arda için “O, bizim kilit oyuncularımızdan biri. Sakatlıktan yeni çıktı ve yakında daha fazla süre bulacak” ifadelerini kullandı.

Arda’nın, Perşembe günü Atletico Madrid’le oynanacak İspanya Kral Kupası Son 16 Turu maçına ilk 11’de başlama ihtimali bulunuyor.