Kültür-Sanat

Annie Lennox, Grammy Ödülleri'nde Sinéad O'Connor'ı anarken ateşkes çağrısı yaptı

"Ateşkes için sanatçılar. Dünyada barış"

05 Şubat 2024 14:26

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken 2024 Grammy Ödülleri töreninde sahne alan İskoç sanatçı Annie Lennox, "Gazze'de ateşkes" çağrısında bulundu. 69 yayındaki İskoç sanatçı Lennox, ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenen Grammy Ödülleri törenindeki performansını "ateşkes" çağrısıyla bitirdi.

Sinéad O'Connor'ı "Nothing Compares to U" şarkısını seslendirerek anan Lennox, sol yumruğunu havaya kaldırarak salondakilere "Ateşkes için sanatçılar. Dünyada barış." diye seslenirken dinleyenlerden de yoğun bir alkış aldı. İskoç sanatçı, bu yıl büyük bir ödül töreninde Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan ilk sanatçı oldu.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 27 bin 365 Filistinli öldürüldü, 66 bin 630 Filistinli yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.